internet haber sitesi
Reklamı Geç
Çok garip bir süreçten geçiyoruz vesselam
Tamer Duran

Çok garip bir süreçten geçiyoruz vesselam

Işık hızıyla gündemi değişen ülkemizde vatandaş kime kulak kabartacağını, hangi cenahın söylemine itibar edeceğini hepten şaşırmış durumda.

Nasıl şaşırmasın ki?

Bir yandan 19 yıllık AKP iktidarlarının kurmayları tarafından başarı masalları sitayişle anlatılıyor diğer yanda vatandaş çöp konteyneri önünde gıda temin etme telaşına düşmüş.

Hatta devletin resmi yayın kuruluşu TRT’ye ait bir televizyon kanalında çöp konteynerinden temin edilmiş birtakım gıda ürünlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair bazı püf noktalar dahi anlatılıyor.

Önümüzdeki günlerde 3 yerine 2 öğün yemek tavsiyesi gelirse artık kimse şaşırmasın.

Hatta yanınızda çocuk varken bırakın markete filan gitmeyi aman ha yakalamaca oynuyormuş gibi yaparak bakkalın önünden bile koşarak geçin ya da yolunuzu değiştirin tavsiyeleri de gelebilir mesela.

Bu korkunç tezat orta yerde dururken gel de şaşırma!

Anlayacağınız değerli dostlar, hangi alana el atsanız elinizde kalıyor.

Devlet ciddiyeti deseniz hak getire…

İç ve dış siyasete yönelik siyasi söylemlerde ne diplomasi diline ne de etik kurallara dikkat ediliyor. Diplomasi dili yerini sokak ağzına, siyasi rekabet ise yerini tehdide, şantaja, sokak ortasında darp ve dahi tahrip edilmiş hukuk sistemi sayesinde yargı yoluyla sindirmeye bırakmış durumda.

Hal böyle iken ne milletten özür dileyen var ne de geri adım atan.

Memnuniyetsizliğini bir şekilde belli edip itiraz etme cesaretini gösterenler de var elbet. Olacaktır da kuşkusuz. Lakin buna cüret edenler muktedirler tarafından ya derhal terörist ilan ediliyor ya da dış mihrakların ülke içindeki uzantıları olarak fişleniyor.

Siyasette mafyanın izleri de artık aşina olduğumuz garabetler arasında yerini almış durumda.

En son örneğini Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektör olayında gördük.

Bir organize suç örgütü liderinin sosyal medya hesabından kayyum rektör Melih Bulu’ya hitaben yazdığı mektupta, istifa etmemesi yönünde çağrıda bulunuluyor ve “Arkanızda Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve aziz milletimizin olduğunu unutmayınız. Devletine, aziz milletine gönül vermiş tüm duyarlı Türk vatandaşları, devletinin ve Cumhur İttifakı’nın yanında olmalıdır.” diyebiliyor!

Hadi devlet ile aziz millet birbiri ile sıkı sıkıya bağlı, ayrılması mümkün olamayacak iki kavram.

Biri olmadan diğerinin varlığından söz edilemez değil mi?

Peki ya mafya…

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı