internet haber sitesi
Reklamı Geç
Sandığa gitmeyen seçmenin yerine sahte kimlikle oy mu kullandırılacak?
Tamer Duran

Sandığa gitmeyen seçmenin yerine sahte kimlikle oy mu kullandırılacak?

İstanbul’da yaşayan seçmen huzursuz…

Özellikle ortada dolaşan bazı söylentiler nedeniyle huzursuzlukları tedirginliğe dönüşmüş durumda!

Seçim günü sadece İstanbul’u değil, ülkeyi kaosa sürükleyebilecek olası sahtekârlıklar karşısında mutlaka ek önlemlerin alınması gerektiği konusunda ortak bir görüş de hâkim.

En sık talep edilen önlemlerin başında ise ‘tırnak mürekkebi’ geliyor.

Mürekkep uygulamasının sadece tırnağa küçük bir damla şeklinde değil; işaret parmağının ilk boğumuna kadar boca edilmesi şeklinde bir görüş birliği de var.

Söz konusu söylentiye gelince;

Henüz ortada somut bir delil olmasa da İstanbul’da 31 Mart seçimlerinde sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin kişi arasından daha önceki seçimlerde de sandığa gitmeyenlerin bir listesinin çıkarıldığı ve bu seçmenler üzerinden bazı hazırlıkların yapıldığı söyleniyor!

Kronik olarak sandığa gitmeyen seçmen sayısının İstanbul’da 400 bin civarında olduğu ve bu 400 bin kişi adına sahte kimlik düzenleme çalışmaları yapıldığı söylentisi hızla yayılıyor.

İstanbul’da 31 bin 124 sandık bulunuyor. Her sandıkta sahte kimlikle 10 oy kullanılması halinde bu yaklaşık 310 bin kadar hak edilmemiş oy anlamına gelir ki; İstanbul seçimine istikamet belirlemek için bu sayı yeterlidir.

Normal şartlarda böyle bir vesveseye elbette itibar edilmez, edilmemeli.

Ancak, YSK - İktidar ilişkisi ve özellikle 31 Mart seçimlerinden galip olarak çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin seçilmiş Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının vicdanlarda ağır tahribat yaratan bir gerekçe ile YSK tarafından alınmış olması, seçim güvenilirliği açısından sistemi her türlü kuşkuya açık hale getirmiştir.

Dolayısıyla halkın talep ettiği her türlü ek güvenlik önlemi mutlaka dikkate alınmalı ve yapılacak seçime kamuoyu güvenini sağlamak, vicdanları rahatlatmak adına mutlaka uygulanmalıdır.

Kaldı ki söz konusu kuşkuları destekleyen ‘sahte kimlikle oy kullanma’ girişimlerine daha önce yapılan seçimlerde rastlanmıştır!

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı