internet haber sitesi
Reklamı Geç
Cemaatlerin istisnasız tamamı, T.C karşıtı ve dış güdümlü terör örgütlenmeleridir!
Tamer Duran

Cemaatlerin istisnasız tamamı, T.C karşıtı ve dış güdümlü terör örgütlenmeleridir!

Başbakan Binali Yıldırım, Afyon Karahisar’da AKP 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı kapanış konuşmasında Hilmi Özkök’e cevaben şöyle diyor:

 

"Eski bir Genelkurmay başkanı çıkıp diyor ki 'Biz 2004'te uyardık.' Ne uyardınız kardeşim, karara bakıyoruz, 'Nur cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir.' Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu. Bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralıktır" 

 

Binali Yıldırım’ın bu çıkışı, dünyanın neresinde olursa olsun hiç kuşkusuz skandal olarak yorumlanır.

Türkiye’de ise ne gariptir ki kanıksanmış sıradan söylemler olarak görülüyor!

Kanaatimce endişe verici ve tehlikeli olan da işte budur.

Kanıksamak…

Şu bir gerçek ki; skandal niteliğindeki icraat ya da söylemlerin sıradan kabul edildiği, kanıksandığı toplumlarda, doğruları yanlışlardan ayrıştırmak imkansız hale gelir.

 

İşte böylesi bir ortamda sayın Başbakanın tepki görmüyor olması gayet doğaldır.

 

Yine de sormak lazım başbakana;

Terör örgütü dendiğinde ne anlıyorsunuz?

Kimleri terörist olarak görüyorsunuz?

Ne tür eylemleri terörizm faaliyeti olarak niteliyorsunuz?

 

Bütün bu sorulara vereceği cevap, söz konusu terimlerin evrensel tanımı içinde mi olacak yoksa sadece AKP’ye yönelik eylem, söylem ve icraatlardan ibaret mi kalacaktır?  

 

Mesela, bir yandan ‘bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralıktır’ derken 17 Aralıkta ne olmuştur diye bir açıklama yapması da gerekmez mi?

 

Başbakana göre kendilerine yönelik bir yolsuzluk ifşası girişimi terörist faailet oluyor ama cemaatlerin, cemaat liderlerinin neredeyse hergün sosyal medyada ulu orta dolaşan cumhuriyet karşıtı sapkın fetvaları terörist girişim olarak görülmüyor.

 

Mesela, Osmanlı Ocakları adı altında AKP’nin örgütlediği yapılanmayı terörist örgütlenme olarak görüp görmediği de benim gibi milyonlarca insanın merak ettiği hususlardan biri!

Bu konudaki görüşü nedir sayın Binali Yıldırım’ın?

 

FETÖ terör örgütüyle AKP’nin sıkıfıkı olduğu günlerde kadrolaşmayla ilgili “Türkiye’nin kılcal damarlarına sızacaksınız” şeklindeki sözleri sosyal medyada  ifşa edilen Gülen’in video görüntüleri dolaşırken bile AKP kurmaylarınca  ‘muhterem hoca efendi’ olarak itibar görmesi ve el üstünde tutulmasını nasıl açıklayacaklar?

 

“Henüz hükümetimize karşı bir eylemleri olmamıştı” mı diyecekler?

 

Bugün buradan AKP iktidarına şu ihbarda bulunuyorum:

Hiçbir ayırım yapmaksızın tüm cemaatler, yönetmekte olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti aleyhinde faaliyetler içindedir?

Ya cemaatlere karşı atılacak yasal adımları destekleyerek asli görevinizi yerine getirmiş olacaksınız ya da partinize siyasi rant sağladıkları için geçmişte FETÖ terör örgütüne verdiğiniz destekte olduğu gibi terörist yapılanmaların destekçisi olan bir iktidar olarak Türk tarihine geçeceksiniz!

 

Çağdaş, hukuk devletine yakışır adımlar atmaya başladığınızda göreceksiniz ki terörist oluşumlar, faaliyeti sadece türkü yayınlamak olan radyolar değil, sokaklarda şiddet sergileyen Osmanlı Ocakları ve topluma hiçbir artı değer katmayan bilakis bütün yaptıkları topluma cehalet pompalamak olan bir takım dini cemaatleşmelerdir.   

 

Oldum olası cemaatlere mesafeli durmuş ve onlarca yıldır FETÖ yapılanmasını illegal gören CHP’yi bile FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirirken bunun milletin aklıyla alay etmek olduğu akla gelmemiş midir? .

Yine de henüz kendilerine karşı (AKP) cephe almadıkları için cemaatlerin ülke aleyhinde çalıştıklarına ikna olmayacaklardır elbet fakat buradan tarihe not düşmek adına uyarmak, en azından bir vatandaşlık görevi olduğu kanaatindeyim.

 

Yine kanaatim odur ki, yakın gelecekte açık işbirliği içinde cemaatler, Türkiye Cumhuriyeti’ne açıkca savaş ilan edecekler…

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı