internet haber sitesi
Reklamı Geç
Dış Güçler
Erol Duran

Dış Güçler

12 Eylül darbesini yapanlar için 1970’li yıllarda CIA’nın Türkiye şefi olan Paul Henze generallere yakındı, belki de kankaydı. 12 Eylül darbesini Başkan Jimmy Carter’a “bizim çocuklar başardı” diye haber vermişti. Neyse ki, darbeciler gibi Paul’da öldü. Paul öldü ama sistem hiç değişmedi. 

12 Eylül darbecileri Anayasa yaptı ve referanduma sundu. Sadece Anayasaya “EVET” veya “HAYIR” seçeneği vardı. Yurttaşların ezici çoğunluğu “EVET” oyu verdi. 

7 Kasım 1982'deki halk oylaması ile 1982 Anayasası, yüzde 8.63 'hayır' (1.626.431 seçmen) oyuna karşılık, yüzde 91.37 'evet' (17.215.559 seçmen) oyuyla kabul edildi. 1982 Anayasası, sonuçların açıklanmasıyla 9 Kasım 1982 tarihinde yürürlüğe girdi.

Anayasa oylaması sonucu belli olduktan sonra; Evren konuşmasında bu hayır oyu kullananlar, dış güçlerin emrini yerine getirenlerdir dedi. 

Şimdi bir soru soralım: Dış güçler hayır oyu kullanılmasını istemişse %8.63 nispetinde bir başarı mı sağlamışlar? Peki, Paul’un “Bizim Çocuklar” dediği o çocuklar kim ve Paul ve Başkan Jimmy Carter iç güçlerden mi sayılmalıdır?

Günümüzün modası haline gelen bu “Dış Güçler” Patatesten, soğana, biberden mercimeğe, etten süte kadar fiyatlarının astronomik seviyelere çıkmasına neden oluyorsa ve de baş düşman olarak AKP’yi seçiyorsa; o zaman ülkemizde eğitim seviyesi de oldukça yüksek ve milli duygular da hat safhada demektir. 

%8.63’e karşı % 91.37 oy alan Evren bir darbeci olarak korku içinde ise girdiği her seçimde birinci parti olarak çıkan AKP’nin korkusunun sebebi nedir? Evren darbede başarılı olamasaydı hiç kuşku yok ki vatan haini olarak yargılanacaktı. Peki, AKP deki bu korku neden? Milletin oyuyla buralara gelmedi mi? E darbe de yapmadı!

Acaba milletle ters düşen, gerçekten dış güçlerin marifetiyle bir yerlere gelenler in korkusu mu bu? Korku bundan kaynaklanıyorsa, ah bu dış güçler söylemleri de prim yapıyorsa, bu manipülasyonu alışkanlık haline getirenleri anlamak mümkündür. Bu manipülasyon varlığını koruyorsa o zaman halkın eğitim seviyesinin aşağılarda olduğunu da kabul etmek gerekir. 
Bu “Dış Güçler” Evren zamanında da ortaya çıkmadı, AKP zamanında da… Onlar hep vardı. Ondan destek alanlar, yine onu hedef göstererek, hedef saptırmanın peşindedirler. Halkımız bunu anladığı zaman, oylarını geri çekeceklerdir.
Ah bu “Dış Güçler” ah, siz yok musunuz, siz!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı