internet haber sitesi
Reklamı Geç
Adalet Yürüyüşü
Erol Duran

Adalet Yürüyüşü

Bağımsızlık için demokrasi için yüründüğüne bolca şahit olduk. Kısa metrajlı yürüyüşler korsan mitingler tertiplendi. Rahmetli Eski Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL o günlerde yürüyen gençliğe hitaben “Yollar yürümekle aşınmaz” demişti.  Yani bir bakıma “boşuna yürüyüp kendinizi yoruyorsunuz” demek istemişti. Biliyoruz ki Demirel yalanlarıyla meşhurdu. Afyonun Sandıklı ilçesinin yurttaşlarını 13 kere kandırmış, “ilçenizi, il yapacağım” diye, 14 ncü kez gittiğinde yine yalan söyleyerek oy almış bir siyasetçi.  Bizde yaman siyasetçi modeli böyle… Ya yalan söyleyip oy alır ya da yalan söyleyip halkını kazıklar.

Evet, şimdi “Adalet Yürüyüşü”ne tanık olduk. Hem de öyle-böyle değil. 432 km. lik bir yürüyüş…

Başbakan “Adalet arıyormuş, iyi bari bulabildi mi?” demiş.

Yok, vallah bulamadı, adalet mi kaldı ki bulsun! O da zaten adaleti bulmak için yürüyor ama nafile, “kabak tadı veriyor” yahu kardeşim adalet madalet yok, ne arıyorsun sokaklarda?

Yürüyüşçü biraz dişli galiba… 10 maddelik manifesto hazırlamış ve onu okuyor. Diyor ki bunları yaptınız, yaptınız yoksa siz bilirsiniz, bu yürüyüş son değil bir başlangıç olur.

Derken başlıyor bu on maddeyi saymaya:

“1- 15 Temmuz darbe girişimini açık bir şekilde lanetliyoruz. 249 şehidimizin aziz hatırası ve 2301 gazimiz için FETÖ terör örgütünün siyasi ayağı ortaya çıkarılmalı ve gerçek darbecilerden hesap sorulmalıdır.

2- İktidar tarafından 20 Temmuz’da getirilen OHAL ile biz buna sivil darbe diyoruz yasama yürütme ve yargı tek elde toplanmıştır. OHAL bir an önce kaldırılmalıdır.

3- Yargıyı siyasetin emrine vermek demokrasiye ihanettir. Kollektif suç gibi insan haklarına aykırı uygulamalardan vazgeçilmelidir.

4- OHAL mağdurlarının yargıya erişim ve sosyal güvenlik haklarını kısıtlayan tüm uygulamalara son verilmelidir.

5- FETÖ ile hiçbir ilişkisi ile bulunmayan ama sırf hükümete muhalif olduğu için görevlerinden alınan akademisyenler görevlerine dönmeli ve tutuklu milletvekilleri serbest bırakılmalıdır.

6- Mesleklerini yaptıkları için tutuklu bulunan gazeteciler serbest bırakılmalıdır.

7- OHAL ortamında ve devlerin tüm imkânları seferber edilerek yapılan anayasa değişikliği gayrimeşrudur. Bu bir mühürsüz seçimdir. Türkiye gayrimeşru bir anayasa ile yönetilemez, yönetilmemelidir.

8- Demokratik parlamenter sistem üzerindeki her türlü vesayet kaldırılmalıdır. Eğitimde laiklik ilkesinin aşındırılmasına son verilmelidir.

9- Sadece hukuk alanında değil toplumsal alanın tüm alanlarında adaletsizlik devam etmektedir. Yoksulluk, yaygın şiddet, terör gibi sorunlara karşı ortak irade geliştirilmelidir. Toplumsal adaletsizliğin en vahimlerinden olan kadın hakları konusunda ayrımcılığın önüne geçilmelidir.

10- Son zamanlarda uygulanan saldırgan dış politika ülkemiz içindeki sorunları da kökleştirmiştir. Türkiye coğrafyasındaki tüm halklara  kardeşçe yaklaşan adilane bir dış politikaya dönüş yapmalıdır.”

Yürüyüşçü parkuruna parti genel başkanı olarak katılıyor ve yürüyüşünü tüm dünya nezdinde lider olarak bitiriyor.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı