internet haber sitesi
Reklamı Geç

ABD’nin saldırısının ardından Rusya'dan son derece sert tepki

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya lideri Vladimir Putin'in ABD tarafından Şam rejimine karşı gerçekleştirilen operasyonu "egemen bir ülkeye saldırı" olarak değerlendirdiğini söyledi. Öte yandan Rusya'dan flaş bir adım geldi... Rusya, ABD ile olan hava güvenliği anlaşmasını askıya aldığını duyurdu.

ABD’nin saldırısının ardından Rusya'dan son derece sert tepki
ABD’nin saldırısının ardından Rusya'dan son derece sert tepki admin

Peskov, Putin’in saldırının “uluslararası hukuk ihlal edilerek” ve icat edilen bir bahaneye sığınılarak gerçekleştirildiğini düşündüğünü ifade etti.

Kremlin Sözcüsü, Suriye ordusunun kimyasal silaha sahip olmadığını belirterek; silahların Birleşmiş Milletler birimi olan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün gözetimi ve onayı doğrultusunda imha edildiğini ifade etti.

Putin adına konuşan Peskov, “ABD tarafından atılan bu adımın Moskova-Washington ilişkilerine ciddi zarar vereceğini” de sözlerine ekledi.

Rusya cephesinden saldırıya ilişkin ilk tepkiler Federasyon Konseyi’ne bağlı komite liderlerinden gelmişti.

Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, ABD’nin Suriye rejimine yönelik saldırısının terörle mücadelenin altını oyduğunu söyledi.

Reuters'ın haberine göre; Ozerov, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdığını duyurdu. Ozerov, “Bu sadırı, ABD'nin bir Birleşmiş Milletler üyesine karşı saldırganlık eylemi olarak görülebilir” dedi.

Uluslararası İlişkileri Komitesi Başkanı Konstantin Koşaçev ise, Moskova ve Washington'ın Suriye krizi konusunda işbirliğinin riske girdiğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı