internet haber sitesi
Reklamı Geç

Ermenistan ateşkes kararına rağmen Hadrut'a yoğun roket saldırısında bulundu

Azerbaycan ve Ermenistan, Moskova'daki toplantı sonrası ateşkes kararı alsa da, Ermeni güçleri saldırılarını sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun Hadrut'a yoğun roket saldırıları gerçekleştirdiğini duyurdu.

Ermenistan ateşkes kararına rağmen Hadrut'a yoğun roket saldırısında bulundu
Ermenistan ateşkes kararına rağmen Hadrut'a yoğun roket saldırısında bulundu admin

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 27 Eylül’de Dağlık Karabağ’da başlayan çatışmalar, dünyanın gözünü bölgeye çevirmişti. Günlerdir tansiyonun bir an olsun düşmediği bölgedeki duruma Rusya arabulucu olarak müdahale etti.

Rusya'nın çağrısı üzerine dün iki ülkenin dışişleri bakanları Moskova'da bir araya geldi. Yaklaşık 11 saat süren toplantıdan cenazelerin ve esirlerin değişimi için ateşkes kararı çıktı.

HOCALI’DAN BOMBALIYORLAR
Bugün saat 12.00 itibarıyla devreye girecek ateşkes öncesi Ermenistan ordusu saldırılarını sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun Hadrut´a yoğun roket saldırıları gerçekleştirdiğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’la görüştü.

Saldırıların, Ermenistan´ın işgal ettiği Hocalı´dan gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun gerekli adımları attığı belirtildi.

MÜZAKERELER BAŞLAYACAK
Öte yandan Lavrov toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan’ın, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarının arabuluculuğuyla meselenin çözümü prensipleri temelinde, erken barışçıl bir çözüme ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlayacağını bildirdi.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı