internet haber sitesi
Reklamı Geç

Dağlık Karabağ'ın sözde liderinden itiraf gibi açıklama!

Dağlık Karabağ krizinde Ermenistan cephesinden çaresizliği gözler önüne seren itiraf gibi bir açıklama geldi. Dağlık Karabağ'ın sözde lideri Arayik Harutyunyan, Azerbaycan'ın stratejik noktadaki Şuşa'ya girmek üzere olduğunu söyleyerek şehri savunma çağrısı yaptı.

Dağlık Karabağ'ın sözde liderinden itiraf gibi açıklama!
Dağlık Karabağ'ın sözde liderinden itiraf gibi açıklama! admin

Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ’da 27 Eylül'de başlayan gerilim sürüyor. Dünyanın gözünün çevrildiği bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Dağlık Karabağ’ın sözde lideri Arayik Harutyunyan’dan itiraf gibi bir açıklama geldi. Harutyunyan, Azerbaycan ordusunun Şuşa kentine yalnızca 5 kilometre uzakta olduğunu söyledi. Azerbaycan’ın ilerleyişini sürdürdüğünü belirten Harutyunyan şehri savunma çağrısı yaptı.

Arayik Harutyunyan.

Dağlık Karabağ’ın merkezindeki Şuşa, hem Azeriler hem de Ermeniler için öneme sahip. Stratejik açıdan kritik bir noktada bulunan Şuşa, Dağlık Karabağ’ın en büyük kenti Hankendi’yi Ermenistan’a bağlayan yol üzerinde bulunuyor.

BAKANLIK BİLANÇOYU AÇIKLADI

Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, gece boyu Ermenistan güçlerinin Azerbaycan ordusu birliklerinin mevzilerini ve yerleşim yerlerini ateş altında tuttuğu belirtildi.

Harita: Sözcü

Çatışmaların ağırlıklı olarak Ağdere, Hocavend ve Kubadlı yönlerinde devam ettiği ve Ermenistan güçlerinin saldırı girişimlerinin kararlı bir şekilde engellendiği ifade edildi. Açıklamada, cephenin farklı yönlerinde Ermenistan güçlerine karşı misilleme tedbirleri sonucunda Ermenistan güçleri personeli arasında ölü ve yaralıların olduğu da belirtildi.

Öte yandan, Azerbaycan ordusunun Ermenistan güçlerine ait, 2 Su-25 saldırı uçağı, 3 T-72 tankı, 1 PDM, 2 ‘Smerç’, 1 BM-21 ‘Grad’ roketatar, 10 farklı tipte top, 2 ‘Gvozdika’ obüs, 1 ‘Osa’ ZRK, 1 P-18 radar istasyonu, 4 aracın imha edildiği açıklandı.

GENELKURMAY BAŞKANLARI TOPLANIYOR

Bağımsız Devletler Topluluğu’na (BDT) üye devletlerin Genelkurmay Başkanları, bugün Özbekistan’ın Semerkand şehrinde toplanıyor.

Azerbaycan ve Ermenistan heyetlerinin de katılacağı toplantı, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov’un başkanlığında düzenlenecek. Rusya, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ile Türkmenistan dahil topluluğa üye 8 ülkenin heyetleri, BDT ülkelerinin sınırları boyunca gelişen askeri-politik durumu görüşecek.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı