internet haber sitesi
Reklamı Geç

Ermenistan Azerbaycan’da yine sivilleri hedef aldı: Çok sayıda ölü ve yaralılar var

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 27 Eylül'de başlayan çatışmalar devam ediyor... Dün tarafların masaya oturmak için önkoşul açıklamalarının ardından bugün Ermenistan, Azerbaycan'da sivillerin yaşadığı bölgelere saldırdı. Ermeni ordusunun başta Gence olmak üzere birçok bölgeye saldırdığı ve ölü ve yaralılar olduğu belirtildi.

Ermenistan Azerbaycan’da yine sivilleri hedef aldı: Çok sayıda ölü ve yaralılar var
Ermenistan Azerbaycan’da yine sivilleri hedef aldı: Çok sayıda ölü ve yaralılar var admin

Azerbaycan Savunma Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin Azerbaycan´da yerleşim yerlerini hedef almaya devam ettiği, Goranboy, Tatar, Ağdam, Berde ve Ağcabadi bölgelerinde köylerin saldırıya uğradığı ve ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. Azerbaycan ordusunun da gerekli önlemleri aldığı ifade edildi.

Harita: SÖZCÜ

Ermenistan güçlerinin, Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’ye sabah saatlerinde roket saldırısı düzenlediği saldırıda 1 sivilin öldüğü, çok sayıda yaralının bulunduğu ve bir çok sivil yerleşimin zarar gördüğü ifade edildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin sabah 07.00 saatlerinde işgal altındaki Dağlık Karabağ dışında bulunan Berde, Ağcabedi şehirleri ile Goranboy, Terter, Ağdam şehirlerinin köylerine top atışları gerçekleştirdi.

Ermenistan’ın saldırılarında 1957 doğumlu Guliyeva Turyan Tofig isimli kadının evinde ölü bulunduğu ve evinin de hasar gördüğü belirtildi. Azerbaycan ordusunun, Ermeni silahlı güçlerinin saldırılarına karşı tedbirler aldığı belirtildi.

Öte yandan, dünkü çatışmalarda Azerbaycan ordusunun, cephenin farklı yönlerinde Ermenistan güçlerine ağır kayıplar verdirdiği belirtildi. Azerbaycan ordusunun, Ermenistan güçlerine ait yaklaşık 10 tank, 6 D-20 top, 1 `Acacia´ kundağı motorlu topçu cihazı ve yaklaşık 30 aracı imha ettiği duyuruldu. Ermenistan güçlerinden 1´inci ve 7´nci alaylarından bir grup askerin mevzileri terk ederek kaçtığı ifade edildi.

ÖNCEKİ GÜN 24 SİVİLİ ÖLDÜRMÜŞLERDİ
27 Eylül’de Ermenistan’ın saldırısı ile tırmanan gerilimde çok sayıda insan yaralanırken Ermenistan ordusu önceki gün Azerbaycan’ın en büyük ikinci kentine saldırı düzenlemişti.

Sivilleri hedef alan Ermeni ordusu çok sayıda insanı öldürmüş ve yüzlerce insanı da yaralamıştı.  Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili olarak, Ermenistan saldırıları sonucunda 24 Azerbaycanlı sivilin hayatını kaybettiğini, 121 kişinin yaralandığını ve 300'den fazla yerleşim yerinin tahrip edildiğini açıklamıştı.

Bakanlık, Ermeni silahlı kuvvetlerinin kasıtlı olarak Azerbaycan'ın sivil nüfusunu ve altyapısını hedef aldığını belirterek uluslararası hukukun, Ermenistan tarafından ihlal edildiğini belirtti. Bakanlık, Azerbaycan makamlarının Ermenistan´ın hukuksuz saldırılarını belgeleyen tüm kanıtları, uluslararası resmi kurumlara sunacağını açıkladı.

SÖZCÜ

Harita: SÖZCÜ

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı