internet haber sitesi
Reklamı Geç

Ermenistan ateşkesi ihlal etti: Terter’e saldırdılar

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan gerilimde dün ABD arabuluculuğunda insani ateşkes kararı alındı. Bugün yerel saatle 08:00'de başlayan ateşkesi birkaç dakika içinde Ermenistan ihlal etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Ermenistan ordusunun Terter'e ve bölgedeki köylere saldırdığını duyurdu.

Ermenistan ateşkesi ihlal etti: Terter’e saldırdılar
Ermenistan ateşkesi ihlal etti: Terter’e saldırdılar admin

27 Eylül’de Azerbaycan ve Ermenistan arasında başlayan gerilim dinmek bilmiyor… İki hafta önce Rusya’nın arabuluculuğunda masaya oturan ve insani ateşkes için anlaşan Ermenistan kısa bir süre sonra başta Azerbaycan’ın en büyük ikinci kenti Gence olmak üzere birçok sivil yerleşim noktasına saldırmıştı.

Onlarca sivilin yaşamını yitirdiği saldırıların ardından dün gece ABD Dışişleri Bakanlığı bir yazılı açıklama ile tarafların insani ateşkes uygulama kararı aldığını duyurdu. Açıklamada, “Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 24 Ekim 2020'de Dışişleri Bakan Yardımcısı Stephen E. Biegun ile bir araya gelerek, ülkelerinin 10 Ekim'de Moskova'da kararlaştırılan insani ateşkesi uygulama ve buna uyma konusundaki kararlılığını yineledi” ifadesini kullandı.

İnsani ateşkesin 26 Ekim 2020'de yerel saatle 08:00'de yürürlüğe gireceği belirtilirken, “ABD, Ermenistan ve Azerbaycan'ı Dağlık Karabağ sorununun barışçıl çözümüne yaklaştırmak için Dışişleri Bakanları ve Minsk Grubu Eş Başkanları arasında yoğun müzakereleri kolaylaştırdı” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı