internet haber sitesi
Reklamı Geç

Azerbaycan-Ermenistan geriliminde Putin devreye girdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ve Ermenistan'ın dışişleri bakanlarını Moskova'da bugün gerçekleştirilecek görüşmelere davet etti.

Azerbaycan-Ermenistan geriliminde Putin devreye girdi
Azerbaycan-Ermenistan geriliminde Putin devreye girdi admin

Dağlık Karabağ’da 1991-1994 yılları arasında sağlanan ateşkesten bu yana en şiddetli çatışmalar görülüyor. Azerbaycan ile Azerbaycan’ın toprağı olan Dağlık Karabağ bölgesindeki etnik Ermeniler arasında 29 Eylül’de çıkan çatışmalarda en az 250 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca Bakü ve Erivan birbirlerini topraklarına saldırmakla suçluyorlar.

Harita: Sözcü

Kremlin’den yapılan açıklamada daha sonra üç ülke lideri arasında telefon görüşmeleri gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştirildikten sonra Rusya Devlet Başkanı Dağlık Karabağ’da tarafların askeri müdahaleleri durdurması çağrısında bulundu” ifadesi yer aldı.

TÜRK TIR’LARINA TAŞLI SALDIRI

Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına yönelik saldırılarının ardından Gürcistan’a açılan Aktaş Sınır Kapısı´ndan ülkeye giren Türk plakalı TIR´lara yönelik Ermeni köylerinde saldırılar başladı. TIR´ları taşlayanların, sürücüleri tehdit etmeye başladığı öne sürüldü.

Bu gelişme üzerine Aktaş Sınır Kapısı kapatılınca TIR’lar, Artvin’deki Sarp Sınır Kapısı’na yöneldi. Yoğunluğun oluştuğu kapıda 15 kilometre TIR kuyruğu oluştu.

Türk TIR’ları sınır kapısında uzun kuyruk oluşturdu.

Gürcistan’a geçmek için bekleyen TIR sürücüsü Recep Kılıçarslan, “2 gündür sırada bekliyorum, kaç gün daha bekleyeceğim bilmiyorum. Aktaş Sınır Kapısı’ndan geçen arkadaşlarımızın araçlarına bazı Ermeni köylerinde saldırılar oldu. O kapının kapanması ile bütün araçlar Sarp´a yöneldi. Burada yığılma var. 2 gündür sıradayım daha 5 kilometre gelemedim, kaç gün sürer siz düşünün” dedi.

TIR sürücüsü Selim Ekşi de “Arkadaşların anlattığına göre kapıyı geçtikten sonra Gürcistan’da Ermeni köyleri var, TIR´lar buralardan geçerken taşlanıyor. O kapı geçici olarak kapanınca şimdi buraya yöneldik. Yığılma ondan dolayı oldu” diye konuştu.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı