internet haber sitesi
Reklamı Geç

Fethiye, 25 yıl aradan sonra çağdaş ve sosyal belediyeciliğe kavuştu

Fethiye’nin 25 yıllık sağ parti yönetimini bitiren CHP’li Alim Karaca, Cumhur İttifakı’nın “beka” söyleminin karşılık bulmadığını, Fethiye halkının “çağdaş ve sosyal belediyeciliği” tercih ettiğini söyledi.

Fethiye, 25 yıl aradan sonra çağdaş ve sosyal belediyeciliğe kavuştu
Fethiye, 25 yıl aradan sonra çağdaş ve sosyal belediyeciliğe kavuştu admin

25 yıldır sağ partilerin hakimiyeti altında olan Fethiye’de Belediye Başkanlığı’nı kazanan CHP’li Alim Karaca, “Fethiye artık sosyal belediyecilikle yönetilecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP ve MHP’den birçok siyasetçinin süreç içerisinde ilçeyi defalarca ziyaret ettiğini ancak halkın bu ziyaretleri “önemsemeden” kendisine oy verdiğini belirten Fethiye Belediye Başkanı Karaca, “31 Mart yerel seçimleri hepimizin bilindiği gibi alışılagelmiş bir yerel seçim değildi. İktidar partisi bu seçimi bir genel seçim havasına dönüştürerek ve ‘beka” sorunu söylemiyle kazanmak istedi. İktidar partisi için nedense Fethiye olağanüstü önem taşıyordu. Bu nedenle de seçim sürecinde Fethiye’mizde bu güne kadar hiç olmadığı kadar ziyaretçimiz oldu. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere İçişleri Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı kentimizi sık sık ziyaret etti. Fethiye’de işte bu şartlar altında seçimi itiraza yer olmayacak şekilde kazandık” diye konuştu.

TOPRAK DEĞİL ÜRÜN SATILACAK

Karaca kampanya sürecinde halka kurdukları bağı “Kazanmamın tek nedeni var. Fethiyeli yurttaşlarıma yerine getirilmesi mümkün olmayan sözler vermedim. Vaatten çok doğruları söyleyerek, inanç, güven ve sevgi bağı oluşturdum. İnsanımız artık yalandan bıktı. Neyin yapılıp neyin yapılamayacağını biliyor. Fethiye’miz bir yeryüzü cenneti. Hem turizm hem de tarım şehri. Fethiyeli ‘toprağını satmasın, ürününü satsın’ istiyoruz. Ben zaten onlardan biriyim bundan böyle de birlikte yürüyeceğiz” ifadeleri ile anlattı.

HIZLI BİR İCRAAT DÖNEMİ

Karaca, yapmayacaklarını vaatleri sıralamadıklarını vurgulayarak “Seçim sonucu netleştiği halde henüz mazbatamızı almadık. Alır almaz yapılacak çok işimiz var. Fethiyeli yurttaşlarıma sunduğum proje paketlerinden öncelikli olanları yürürlüğe koyacağım. Hedeflediğimiz öncelikleri uygulamaya koymak için hızlı bir tempo yakalamamız gerektiğini biliyorum” dedi.

ACİL TEMİZLİK

Önceliği çevreye vereceklerini belirten Karaca “Çok geniş bir proje havuzumuz var. Fethiye’de neredeyse turizm mevsimi başladı. Ben hem ülkemiz insanına hem de dünyaya mesaj vermiştim. Fethiye’mize davet etmiştim. Şimdi iyi bir ev sahibi olabilmemiz için acil temizlik ve hazırlık yapmalıyız. Misafirlerimizi güler yüzle, yeryüzü cenneti Fethiye’yi bir daha unutmayacakları biçimde karşılayıp ağırlamalıyız. Çok işimiz var biliyorum. Ancak Fethiye bütün yorgunluklarımızı unutturacak kadar güzel” diye konuştu.

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı