internet haber sitesi
Reklamı Geç

Mansur Yavaş: Açık farkla kazanacağız

Millet ittifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş, “31 Mart akşamı açık farkla kazanacağız; ama ‘Zafer kazandık’ demeyeceğiz. Ankara’nın 5 yıllık verdiği görev olarak göreceğiz. Mutlu, huzurlu, katılımcı, şeffaf yönetim gerçekleştireceğiz” dedi.

Mansur Yavaş: Açık farkla kazanacağız
Mansur Yavaş: Açık farkla kazanacağız admin

Mansur Yavaş, 31 Mart yerel seçimine yönelik çalışmaları kapsamında, Çankaya Kuğulu Park ve Yenimahalle Batıkent’te miting için kurulan sahneye yansıtılan hologramla Ankaralılara seslendi.

Ankara’ya dair projelerini anlatan Yavaş, cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 yeni proje ile Ankaralıların karşısına çıktıklarını belirterek, “Bunun için hiç kimseyi ayrıştıramayız. Herkese hizmet etmek zorundayız. 31 Mart akşamı açık farkla kazanacağız; ama ‘Zafer kazandık’ demeyeceğiz. Ankara’nın 5 yıllık verdiği görev olarak göreceğiz. Mutlu, huzurlu, katılımcı, şeffaf yönetim gerçekleştireceğiz. Seçime az süre kaldı. Hep birlikte daha çok çalışarak, kendimizi anlatmak suretiyle hep birlikte kazanacağız. Başarı hepimizin olacak” diye konuştu.

Yavaş, belediyeyi aldıklarında işten çıkaracakları isimlerin belli olduğunu söyleyerek “EGO genel müdürü, ASKİ genel müdürü, belediye genel sekreteri, Halk Ekmek genel müdürü ve ANFA genel müdürü” isimlerini saydı. Yavaş, “Ankaralıya hizmet etmesi gerekirken, internetin başında bizlere hakaret etme emri verenleri, hepsinin hesabını tek tek soracağız sizin adınıza,” dedi.

‘TEKNOLOJİYİ TAKİP EDECEK BİRİM KURACAĞIZ’

Mansur Yavaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise hologram uygulamasından memnun olduğunu söyledi. Teknolojiyi sürekli takip edip, önceden keşfetmeye çalışacaklarını kaydeden Yavaş, “Biz gençlerin, teknolojiyi takip eden değil; teknolojiyi önceden keşfeden gençler olarak yetişmelerini istiyoruz. Bunun için gerek iş adamlarıyla gerekse de gençlerle dünyadaki bütün parlak beyinleri buluşturmak istiyoruz. Geleceğin vizyonunu önceden dinlesinler, eğitimlerini de ona göre planlasınlar. İş adamları da geleceklerini bundan sonraki iş süreçlerini ona göre planlasınlar istiyoruz. Bunun için bir örnek yaptık bugün. Bunu sadece Fransa devlet başkanı yapmıştı şimdiye kadar. Bu ikincisi oldu. Aynı anda iki yerde birden yapıldı. Zaman içinde herhalde bu teknoloji geliştikçe 81 ilde parti liderleri bu şekilde propaganda yapabilecekler. Belediyede teknolojiyi özellikle takip edecek bir birim mutlaka kuracağız” dedi.

Kalabalığın ‘Vur vur inlesin, Özhaseki dinlesin’ sloganına, “Özhaseki buralara ömründe gelmemiştir ki nereden bilecek buraları?” diye karşılık veren Yavaş, şunları söyledi:

“O Ankara’yı haritada gördü, çevre bakanı olarak geldi. Kendisinden önceki dönemi imar hırsızlığıyla suçladı. Ama hiçbir işlem yapmadı; çünkü kendi partilerinden olursa her şey mubah. Kendisi hukuk mezunu, ben de hukuk mezunuyum. Hukukta evrensel bir kural vardır; derler ki ‘Bir tane suçsuz yanlışlıkla hapse atılacağına veya karakola çekileceğine bırakın bin tane suçlu sokakta gezsin’ derler. Bir masumun masumiyeti çok daha önemlidir derler. Ama bu herhalde hukuk da okumamış. Benimle ilgili tek bir soruşturma olmadığı halde şimdiden beni mahkum ilan ettiler. Arkamdan konuşup duruyorlar. Peki anayasaya göre de masumiyet karinesi vardır, dinen de siz bilmez misiniz iftira atmanın hükmünü? ‘Anayasa’ diyoruz, uymuyorsunuz. ‘Hukukun evrensel ilkeleri’ diyoruz, uymuyorsunuz. ‘Dinde iftira atmak çok günah’ diyoruz, uymuyorsunuz. Biz size ne diyeceğiz? Yapabileceğimiz tek şey, şu anda hukuka sığınmak; hukukta hakkımızı arayarak, sizleri tazminat cezalarına çarptırmak bir de hem Allah’a havale etmek hem de Ankaralı hemşehrilerimizin vicdanına havale etmekten başka yapabileceğimiz hiçbir şey yok.”

‘HESABINI TEK TEK SORACAĞIZ’

Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak seçim güvenliği toplantısına herkesi davet ettiğini dile getiren Yavaş, “Orada 2014’te yaşadığımız acıyı yaşamayacağımızı göstermek için ve sandıklara Ankara halkı olarak ne kadar sahip çıkacağımızı göstermek için hepinizi oraya bekliyoruz. Görmeliler ki Ankara kararını vermiş, Ankaralı değişimi gerçekleştirecek” dedi.

Vatandaşın ‘işçi çıkarma’ ile korkutulduğunu öne süren Yavaş, “Bizim oradan kimi çıkaracağımız belli. Orada bazı genel müdürler var, EGO genel müdürünü, ASKİ genel müdürünü, belediye genel sekreterini, Halk Ekmek genel müdürünü, ANFA genel müdürünü. Ankaralıya hizmet etmesi gerekirken, internetin başında bizlere hakaret etme emri verenleri, hepsinin hesabını tek tek soracağız sizin adınıza,” diye konuştu.

Belediye başkanı olmak için rakiplerden 1 oy fazla almanın yeterli olacağını kaydeden Mansur Yavaş, “Ancak bunların bu yaptıkları çirkin politikalara, iftiralara karşı hepimiz sandığa fazla sahip çıkıp 1 fazla oy gelmesi için çalışacağız. İnşallah fakrı açabildiğimiz kadar bunları sandığa gömdüğümüz kadar cevaplarını bu şekilde vermiş olacağız,” dedi.

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı