internet haber sitesi
Reklamı Geç

TSK'dan FLAŞ El Bab açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bab 'ta yürütülen operasyonla ilgili açıklama geldi. TSK, operasyonda 24 IŞİD'li teröristin öldürüldüğünü, 37 IŞİD hedefinin vurulduğunu duyurdu.

TSK'dan FLAŞ El Bab açıklaması
TSK'dan FLAŞ El Bab açıklaması admin

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçaklarıyla El Bab'ta ki terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlenen hava harekâtında 22 terörist etkisiz hale getirildi.
TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan harekât sürüyor.

Harekâtın 122. gününde muhalif unsurlarca kuşatılan El Bab'ın, terör örgütü IŞİD mensuplarından temizlenmesi için başlatılan ileri harekâta havadan ve karadan yoğun ateş desteğiyle devam edildi.

Gün içinde yaşanan çatışmalarda 2 terör örgütü IŞİD üyesi öldürüldü. Terör örgütü PKK /PYD'ye ait olduğu belirlenen bir "drone" da ele geçirildi.

Tespit edilen 143 IŞİD hedefi ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alındı. 

51 HEDEF VURULDU, 22 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçaklarıyla da El Bab'ta ki IŞİD hedeflerine hava harekâtı düzenlendi.

Harekâtta terör örgütüne ait 51 hedef ateş altına alındı, 22 IŞİD mensubu etkisiz hale getirildi. IŞİD'in barınma, silah mevzisi ve savunma amaçlı kullandığı 37 bina, 3 cephanelik ve bir lojistik merkezi imha edildi.

Terör örgütü IŞİD'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince harekâtın başından bu yana çoğu tuzaklanmış 2 bin 208 el yapımı patlayıcı ve 42 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı