internet haber sitesi
Reklamı Geç

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Trump'a sert tepki

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Trump'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hiç kimse tehdit edemez" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Trump'a sert tepki
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Trump'a sert tepki admin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş için düzenlenen tanıtım toplantısında konuşuyor.

“Hiç kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Kimsenin işine son verilmeyecek. Herkesin emeğinin güvencesi Sayın Mansur Yavaş’tır. Bizler her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Sayın Yavaş da harcadığı her kuruşun hesabını milletine ve Ankaralılara verecektir” diyen Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

>> Birlikte yaşayacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Ankara olacak bizimle.

>> Cumhuriyet’in 100. yılında Ankara’yı Mansur Yavaş yönetecek. Ankara’nın kaderini değiştireceğiz.

>> Cumhuriyet’in ilk yıllarında okuma yazma oranının en düşük olduğu şehir Ankara’ydı. Ankara Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları sayesinde dünyanın ilk planlı şehirlerinden biri olarak tarihe geçti.

>> Bozkırı yeşilliğe dönüştüren o dönemin kahramanları, bugün beton bir Ankara ile karşılaşmamızı beklemiyorlardı. Kötü kader sürekli değildir. Bunu değiştireceğiz. Bir kişinin kararlılığıyla değiştireceğiz. O kişinin adı Mansur Yavaş.

>> Hiç kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Kimsenin işine son verilmeyecek. Herkesin emeğinin güvencesi Sayın Mansur Yavaş’tır. Bizler her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Sayın Yavaş da harcadığı her kuruşun hesabını milletine ve Ankaralılara verecektir.

“SOKAK KABADAYISI”

>> Trump bir konuşmanın ardından ‘Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz’ dedi. Sokak kabadayısı diliyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hiç kimse tehdit edemez. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde egemen güçlerin lütfu değil; kan vardır, milletin kanı vardır, milyonlarca şehit vardır, Kuvâ-yi Milliye vardır.

>> Egemen güçlere teslim olmamak için Kuvâ-yi Milliyeciler vardı. Biz onların torunlarıyız. Onlar Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurdular. Cumhuriyet Halk Partili olmak kolay değildir. CHP avukat ofislerinde değil savaş meydanlarında kurulan bir partidir.

“SIRA ASKERİ FABRİKALARA GELDİ”

>> Her şeyi sattılar, fabrikaları, bankaları… Milletin parasıyla yapılmış ne varsa sattılar. Sıra askeri fabrikaları satmaya geldi.

>> Sakarya’da 1975 yılında kurulan Tank Palet Fabrikası özelleştirme adı altında birilerine peşkeş çekiliyor. Cumhurbaşkanı çıkmış hem de Sakarya’da ‘Özelleştirmiyoruz, BMC’ye devrediyoruz’ diyor. Devlet adamı halkına yalan söylememelidir. Yalancıdan devlet adamı olmaz.

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı