internet haber sitesi
Reklamı Geç

Erdoğan: Bizimle beraber grevler ortadan kalktı

Daha önce bir konuşmasında OHAL'in işadamlarını korumak için de olduğunu söylemiş "Şimdi grev tehdidi olan yere OHAL'den istifade izin vermiyoruz" ifadesini kullanmıştı. Grevleri, OHAL'den istifade ile devletin baskıyla engellediğini belirtmişti.

Erdoğan: Bizimle beraber grevler ortadan kalktı
Erdoğan: Bizimle beraber grevler ortadan kalktı admin

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul İl Başkanlığı Teşkilat Toplantısı’nda konuştu. 

Erdoğan, “Sayın Sözen’in açıklaması çok ilgimi çekti İstanbul’un benden önceki CHP’li belediye başkanı, Nurettin Sözen Ümraniye çöplüğünün patlamasıyla ilgili dikkat çekici değerlendirme yaptı, çok üzüldüm. Biz geldik İstanbul’da çöp kaldı mı? Bizimle birlikte grev denilen olaylar ortadan kalktı” dedi.

İstanbul’un Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Nurettin Sözen, Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi başkanlık dönemine ilişkin, “5 yıl içerisinde 2 defa yapılmış olan işçi grevinde biriken çöplerdir. Grevi olmayan bir toplumda yaşamaktansa, çöp yığınlarıyla demokrasi içinde, sendikası, toplu sözleşmesi olan, grevi olan bir düzende yaşamayı yeğlerim diyorum” demişti.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Çok ilgimi çekti. İnanıyorum ki sizin de ilginizi herhalde çekecektir. Halef selefiz ya. İstanbul’un benden önceki biliyorsunuz CHP’li belediye başkanı. Nurettin Sözen, yapılan eleştirilere Ümraniye çöplüğünün patlamasıyla ilgili gerçekten çok dikkati çekici bir değerlendirme yapıyor.
  • Hakikaten üzüldüm. Hem profesör olacaksın, hem doktor olacaksın. Böyle bir açıklamayı böyle bir değerlendirmeyi nasıl yaparsın? ‘Grevi olmayan bir toplumda yaşamaktansa çöp yığınlarıyla demokrasi içinde sendikası, toplu sözleşmesi olan bir düzende yaşamayı yeğlerim.’ diyor. Hale bak. O zaman grevler varmış da çöp yığınları ondan varmış. Sayın Sözen, sen herhalde İstanbul’da yaşamıyordun. Başka bir yerdeydin, yoksa uzayda mıydın?
  • Ümraniye’de vahşi bir çöp depolama alanı var. Sen büyükşehir belediye başkanı olarak o vahşi çöp depolama alanına nasıl müsaade ettin? Nasıl fırsat verdin? Önce bunun hesabını ver. Ama CHP çöp, çöp yığını, hava kirliliği, CHP bütün bunlarla beraber susuzluk demektir. Sayın Sözen yoksa İstanbul’un susuzluğunu da yine grevlere mi yıkacaksın? Yalova’dan tankerle su getiriyorsun. Tankerle getirdiğin su acaba Kuruçeşme’ye yeter mi?

‘BİZİMLE BERABER GREV ORTADAN KALKTI’

  • Sen nasıl hesap adamısın, nasıl profesörsün? İşte bunların aklı, mantığı bu. Ne oldu? Biz geldik. İstanbul’da çöp kaldı mı? Bizimle beraber grev denilen olaylar ortadan kalktı. Sen bir siyasetçi olarak grev denilen olayları ortadan kaldıracaksın. Hak vermediğin için grev oldu. Şimdi grevler yok. Eğer grev olmuyorsa demek ki işçinin hakkını veriyorsun, hukukunu gözetiyorsun. Böylece de grevler minimize oluyor. Asgari oluyor.
  • Grevsiz bir toplum meydana geliyor. İzmir’de İZBAN’da grev var. Hadi buyur neden çözmüyorsunuz? CHP, mantığında grev var. Onunla övünüyor ya. Onunla yaşamak kendisi için gurur. Tamam da… O insanlar için çile. CHP, çiledir. Ama biz halkımıza bu çileyi çektirtmedik. Biz halkımıza bu zulmü yaptırtmadık. Susuzluğu, hava kirliliğini, çöpü yaşatmadık.
  • Partimizde bir metal yorgunluğumuzdan bahsetmiştik. Bunun karşılığını 7 Haziran’da almıştık. Hemen gerekenleri yaptık.
  • Seçim kaybeden, oyu düşen, halkla arasındaki iletişimi bozulan her arkadaşımız dönüp kendini sorgulamalı. ‘Nerede yanlış yaptım?’. Suçu başkalarına atmak, hele hele millete atmak sadece züğürt tesellisidir.
  • Her ilçede, her ilde eksiğimizi, fazlamızı görüp ona göre yola devam edeceğiz.
  • Hassasiyetlere dikkat edeceğiz. ‘Burada da işte hanımlar fazla oldu’ deme hakkımız yok. Bu toplumun yüzde 51’i bayan. Buna bir defa dikkat edeceğiz.
  • Dünya değişirken bizim yerimizde saymamız işin tabiatına aykırıdır. 18-35 yaş arası kuşağa kendimizi daha iyi anlatmamız lazım.
  • Bu davanın sonunda mal, mülk, şan, şöhret bekleyen yanılır.
 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı