internet haber sitesi
Reklamı Geç

Askerlik tecil süresi kısaldı mı? Askerlik durum belgesi sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye'de yaşanan son gelişmeler sonrası bu sefer sosyal medyada askerlik tecil tarihlerinin geri çekilmesi konuşuluyor. Askerliğini henüz yapmamış olanlar bedelli askerlik beklerken tecilleri geri mi çekiliyor?..

Askerlik tecil süresi kısaldı mı? Askerlik durum belgesi sorgulama nasıl yapılır?
Askerlik tecil süresi kısaldı mı? Askerlik durum belgesi sorgulama nasıl yapılır? admin

Terör saldırıları, sınır ötesi operasyonlar, olağanüstü hal koşulları ile Türkiye zorlu bir süreçten geçiyor. Hükümetin geçtiğimiz yıllarda yaptığı bedelli askerlik fırsatlarından birini beklerken tecillerin geri çekilmesi ile ilgili söylentiler askerliğini henüz yapmamış olanları endişelendirdi.

Sosyal medyada vatandaşlar tecil sürelerinin kısaldığını belirtiyor. E-devlet paltformundaki Savunma Bakanlığı bölümünden “Askerlik Durum Belgesi Sorgulama” yaparak tecillerini kontrol edenlerin bir kısmı tecil sürelerinin geri çekildiğini belirtirken bazıları ise tam tersine tecil sürelerinin uzaltığını söylüyor. Tecil süresinin kısaldığını belirtenlerin bir kısmı ellerindeki matbu tecil belgesi ile E-devlet platformunda gözüken belge arasında farklılık olduğunu beliritorlar.

ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

İnternetten askerlik durum belgesi sorgulama yaparak tecil sürenizi kontrol edebilirsiniz. Bunun için bir e-Devlet şifresine ihtiyacınız var. E-devlet girişi ve şifre alımı ile ilgili bilgilere haberimizin sonundaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantı ile erişebileceğiniz Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Durum Belgesi Sorgulama E-devlet sayfasından doğru sisteme giriş yapıp askerlik durum belgenizi görüntüleyebilirsiniz.

ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı