internet haber sitesi
Reklamı Geç

Erdoğan’dan milli seferberlik ilanı

Erdoğan: Anayasa'mızın 104'üncü maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başı olarak PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle, DHKP-C'siyle adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum.

Erdoğan’dan milli seferberlik ilanı
Erdoğan’dan milli seferberlik ilanı admin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Saray’daki muhtarlar toplantısında konuşuyor.

Konuşmkasının başında terörle mücadele operasyonlarını değerlendiren Erdoğan 20 Temmuz 2015 tarihinden bu zamana PKK ile mücadelede verilen şehit sayısının 1178 olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı terörle mücadelede 9 bin 500 PKK’lının da etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Erdoğan “Bunların arasında eli kanlı elebaşları da yer alıyor. Bölücü örgüte yönelik 40 bini aşkın gözaltı, 10 bin 500’ün üzerinde tutuklama var. ” diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları

“Bu toplantıları bir düğün havasında geçirmek istiyoruz ancak yaşadığımız günler buna izin verilmiyor. Kalbimizin yaralı, öfkemizin had safhada olduğu şu günlerde sizinle dertleşmek istiyorum. Acılar paylaştıkça azalır. Bizim acılarımız öyle çoğaldı ki artık paylaşmanın ötesinde bir adım atmak zorundayız.

Geçtiğimiz cumartesi polislerimize ve vatandaşlarımıza yönelik iki canlı bomba saldırısına maruz kadık. 44 şehidimiz, 238 gazimiz var. Sadece 20 Temmuz 2015 tarihinde, o günden bugüne PKK ile mücadelede verdiğimiz şehit sayısı 1178’dir.

DEAŞ saldırısında verdiğimiz şehit sayısı 300 civarında. 15 Temmuz’da 248 şehidimiz var. Fırat Kalkanında 17 şehidimiz var.

Örgütün kaybı ise 9 bin 500’ü buldu. Bunların arasında eli kanlı elebaşları da yer alıyor. Bölücü örgüte yönelik 40 bini aşkın gözaltı, 10 bin 500’ün üzerinde tutuklama var.

DEAŞ ve PYD kayıpları ise 1800’e yakındır. FETÖ’den tutukluların sayısı 40 bini geçti. Öte yandan biliyoruz ki bunların hepsi piyondur. Hiçbir ihaneti cezasız bırakmadık, bırakmayacağız.”

Hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Hiçbir ihaneti yanıtsız bırakmadık, bırakmayacağız. Asıl oyunu da gözden kaçırmadık kaçırmayacağız.

Yaşadığımız günler İstiklal Harbi kadar önemlidir. Ülkemiz ateş çemberinden geçiyor.Hem bölgemizde hem ülkemizde çok sinsi çok alçakça oyunlar oynanıyor. Üst akıl dediğimiz şey her gün yeni şeytanlıklarla karşımıza çıkıyor. Bölgemize nifak tohumları ekiyor.

Şu gerçeğin farkındayız Bu bir güç yarışıdır. Ancak bizim insanımız ‘ zor oyunu bozar’der. İstiklal Harbimizde Çanakkale’de milletimiz imam gücüyle zoru bozduk. Servri paçavraya çevirdik. Şimdi de adı konmamış bir Sevr ortaya koydular.

Bazıları sanıyorki bu saldırıların hedefi biziz, hükümet, iktidar. Mesele bu değildir. Hedef aldıkları özgür ve müreffeh Türkiye’dir.

Bayrağımıza kast edenin kolunu bacağını kırmazsak şehitlerimize mahçup oluruz. Vatanımızın beş karış toprağına göz dikenlerin gözünü çıkarmak bizim namus borcumuzdur. Öyle tweetlerle mivitlerle bizi yollamaya çalışanlar bunun bedelini her an ödeyecektir.

Anayasa’mızın 104’üncü maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başı olarak PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle, DHKP-C’siyle adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı