internet haber sitesi
Reklamı Geç

İran: ABD bir an önce Suriye'yi terk etmeli

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD'nin Suriye'deki varlığının yasadışı olduğunu ve bir an önce bu ülkeyi terk emesi gerektiğini söyledi.

İran: ABD bir an önce Suriye'yi terk etmeli
İran: ABD bir an önce Suriye'yi terk etmeli admin

Basın toplantısında konuşan Kasımi, ABD'nin Suriye yönetiminin talebi olmadan bu ülkede bulunduğunu hatırlatarak, "ABD'nin Suriye yönetiminden izin almadan bu ülkeye müdahalesi tüm uluslararası normlara aykırı yasadışı bir eylemdir" dedi.

"ABD Suriye'ye her türlü eylem ve müdahaleden hızla kaçınmalı ve eylemlerini durdurmalı" diyen Kasımi, "ABD'nin yayılması politikası bilindiğinden, istikrarsızlık oluşturmak ve yenilgiye uğrayan teröristleri destek için Suriye'de bulunuyor" diye konuştu.

Kasımi, "ABD 'ye bir an önce Suriye'yi terk etmesini ve bu ülkenin işlerinde müdahale etmemesini tavsiye ediyoruz" dedi.

CEMAL KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Sözcü Kasımi, Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınmayan gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda olayın açıklığa kavuşmasının ardından pozisyon belirteceklerini söyledi. Kasımi, "Olayın ne olduğu anlamak için beklemeliyiz" ifadelerini kullandı.

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı