internet haber sitesi
Reklamı Geç

Tahran Başsavcılığı: Mahsa Amini protestolarında gözaltına alınan 400 kişi serbest bırakıldı

İran’da Mahsa Amini‘nin ölümü sonrası başlayan protestolarda gözaltına alınan ve “hafif suçlara” karıştıkları belirlenen 400 kişinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Tahran Başsavcılığı: Mahsa Amini protestolarında gözaltına alınan 400 kişi serbest bırakıldı
Tahran Başsavcılığı: Mahsa Amini protestolarında gözaltına alınan 400 kişi serbest bırakıldı admin

İran resmi ajansı IRNA’ya göre, “Evin” ve “Tahran Büyük” cezaevlerini ziyaret eden Tahran Başsavcısı Ali Salihi, yargının İran lideri Ali Hamaney’in dünkü açıklamalarını dikkate alarak gözaltına alınanların suç derecesini tespit etmek amacıyla harekete geçtiğini belirtti.

Salihi, gözaltına alınan göstericilerin belli kriterlere göre değerlendirildiğini ve daha düşük seviyede suça karışmış olanların serbest bırakılması için hazırlıkların yapıldığını ifade etti.

Gözaltına alınan kişilerin yaptıkları şeyler konusunda uyarıldıklarını söyleyen Başsavcı, dosyalarının incelenmesi neticesinde bu sabah 400 kişinin serbest bırakıldığını açıkladı.

Salihi, bu kişilerden taahhüt alındığını ve aynı davranışları tekrar etmemeleri şartıyla serbest bırakıldıklarını aktardı.

Tahran Başsavcısı, “kamu malına zarar vermek, toplumda kaos yaratmak, ulusal güvenliğe aykırı hareket etmek ve yabancılarla iletişim kurmak” gibi daha ciddi suçlara karışanların ise tam bir kararlılıkla yargılanacağını söyledi.

Bu kapsama girenlerin yargılama süresince tutuklu kalacağını ifade eden Salihi, bu kişilerin dosyalarının Tahran Savcılığınca özel bir şekilde soruşturulacağını ve mahkemeye sunulacağını kaydetti.

Diğer yandan İran İnsan Hakları Genel Sekreteri Kazım Garibabadi de Tahran’da gözaltına alınan 620’den fazla kişinin dün geceye kadar serbest bırakıldığını açıkladı.

Tele1

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı