internet haber sitesi
Reklamı Geç

İran’daki halk haraketine lise öğrencileri de katıldı: Diktatöre ölüm

İran'da Mahsa Amini’nin yaşamını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar 19. Günü geride bıraktı. Ülkede lise öğrencileri de protestolara başladı. Liseliler ”Diktatöre ölüm” sloganları atarak başörtülerini çıkardı.

İran’daki halk haraketine lise öğrencileri de katıldı: Diktatöre ölüm
İran’daki halk haraketine lise öğrencileri de katıldı: Diktatöre ölüm admin

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçe gösterilerek gözaltına alındıktan sonra yaşamını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar devam ediyor. Bu kez de ülkenin gündeminde ‘özgürlük’ isteyen liseliler var.

Ülke genelinde üniversitelerde görülen eylemler liselerde de görülmeye başlandı. Elburz eyaletine bağlı Kerec kentinde slogan atıp yürüyüş yapan liseli kız öğrenciler “Mollalar yok olmalı” sloganları atarak, ülke yönetimine tepki gösterdi. Bu protestonun ardından liselerdeki protestolar çoğaldı. Başka liselerde de öğrenciler ayaklandı.

‘DİKTATÖRE ÖLÜM’

Şiraz kentinde lise öğrencilerinin ana yolu trafiğe kapatarak, “Diktatöre ölüm” sloganları eşliğinde başörtülerini çıkardı.

Sosyal medyada ortaya çıkan videolarda çoğunlukla okul bahçesinde toplanıp yönetim karşıtı sloganlar atan öğrenciler görülürken, bir başka videoda ise yürüyüş yapan kız öğrencilere müdahale eden polis ve sivil giyimli kişilerin liselilere şiddet uyguladığı görülüyor.

HUMEYNİ VE HAMANEY’İN FOTOĞRAFLARINI YIRTTILAR

Tahran’da çekildiği ileri sürülen bir görüntüde ise lise öğrencilerinin İran Devrim Lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni ve İran lideri Ali Hamaney’in fotoğrafını yırtması dikkatleri çekiyor.

Bir okulun protesto yapan öğrencileri saçlarını keserken diğer bir okulda ise özgürlük isteği dile getiriliyor. Nerede çekildiği belirtilmeyen bir videoda ise kendilerine tepki gösteren bir sürücünün aracını tekmeleyen liseliler “Diktatöre ölüm” şeklinde slogan atıyor.

İranlı yetkililer, açıklamalarında sık sık göstericilerin yaşlarının 15 ile 24 arasında olduğunu belirtiyor.

Tele1

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı