internet haber sitesi
Reklamı Geç

Türkiye sayesinde bir rekor kırıldı!

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün (RSF) raporunda, dünya çapında hapisteki gazeteci sayısının Türkiye'deki gelişmeler nedeniyle rekor kırdığı bildirildi. Rapora göre Türkiye, en fazla profesyonel gazetecinin hapiste bulunduğu ülke.

Türkiye sayesinde bir rekor kırıldı!
Türkiye sayesinde bir rekor kırıldı! admin

RSF dünya genelinde 348 medya mensubunun mesleği nedeniyle hapiste olduğunu açıkladı. Bunun, bir önceki yıla göre yüzde 6’lık artış anlamına geldiği ve örgütün şimdiye kadar kaydettiği en yüksek rakam olduğu belirtiliyor.

Örgütün Berlin’de yaptığı açıklamada, “Türkiye’de darbe girişimi sonrası oluşan baskı ortamının dünya genelindeki verilere yansıdığı ve toplam sayıyı yükselttiği” kaydedildi.

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığı raporda Türkiye’de 100’den fazla medya mensubunun hapiste bulunduğu, aralarından 41 kişinin doğrudan mesleğiyle ilgili olarak tutuklandığının anlaşıldığı belirtilerek, bu bağlamda Türkiye’nin en fazla ‘profesyonel gazetecinin’ hapiste bulunduğu ülke konumuna yükseldiği kaydedildi.

Örgütün açıklamasında dünya genelinde tutuklu medya mensuplarının büyük bölümünün Türkiye, Çin, Suriye, Mısır ve İran’da bulunduğu, tutuklu 348 medya mensubu arasında 187 profesyonel gazetecinin yanı sıra 146 blog yazarı ve ‘vatandaş gazeteci’ ile 15 diğer medya çalışanının bulunduğu kaydedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı