internet haber sitesi
Reklamı Geç

İktidar kaybediyor demokrasi kazanacak

Erdoğan’ın verdiği seçim tarihi için “Hodri meydan” diyen CHP, iktidarın kaybettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, “2018 demokrasi yılı olacak” derken Tezcan ise, “Tek adam rejimi için yolun sonu göründü” yorumunu yaptı.

İktidar kaybediyor demokrasi kazanacak
İktidar kaybediyor demokrasi kazanacak admin

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran olarak açıkladığı baskın seçim tarihi için CHP bir kez daha ‘hazırız, hodri meydan’ dedi. AKP iktidarının kaybettiğini ve yönetemediğini itiraf ettiğini savunan CHP’liler, tek adam rejimine sandıkta yanıt verileceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu: 2018 demokrasi yılı olacak
Seçim gündemiyle toplanan CHP MYK toplantısında Erdoğan’ın açıklaması takip edildi. Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Erdoğan’ın sadece altı dakika süren konuşmasını ve tarihi 24 Haziran olarak açıklanmasını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Yaptığı açıklama Erdoğan’ın kaybedeceğini gösteriyor. Millet bunlardan bıkmıştı, dersini sandıkta verecek” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu, “2018 demokrasi yılı olacak. Hazırız, biz kazanacağız” dedi.
Bu arada MYK’de baskın seçim için bir komite oluşturulmasına karar verilirken, Cumhurbaşkanı adayının da en kısa sürede ilan edilmesi kararlaştırıldı.
Bülent Tezcan: Yönetememenin ikrarı
MYK toplantısının ardından açıklama yapan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan da, “Bu hükümet, yönetme özürlüdür. Bu erken seçim çağrısı yönetememenin ikrarıdır. Türkiye’nin bütün temel meselelerinin sebebi ve sorumlusu tek adam rejimidir. 6 milyon işsizin, 16 milyon yoksulun sorumlusu sizsiniz. İşsizliğin sorumlusu, çöken tarımın sorumlusu sizsiniz. Yönetemiyorsunuz. Onun için seçime gitme çağrısı yaptınız, hodri meydan. Millet karar verecek. Tek adam rejiminden kurtulmanın yolu sandıktır ve millet karar verecek” dedi.

Tezcan, “Siz gideceksiniz ve bu ülkenin huzurunu tesis edecek bir iktidar gelecek ve sandıktan çıkacak. Tek adam rejimi için yolun sonu göründü. Biz seçime hazırız. Bu iktidarı göndereceğiz” diye konuştu.

‘OHAL’i kaldırın’
“CHP olarak biz seçime hazırız” diyen Tezcan, AKP’ye OHAL çağrısı yaptı.

CHP Sözcüsü, “Bugün TBMM’de OHAL görüşülüyor. Kavganın bile mertçe olanı makbuldür. Hodri meydan, seçimle ilgili herhangi bir şey söylemiyoruz, varız. Ama bu milleti OHAL şartları altında adaletsiz bir seçime sürükleme hakkınız yok. Derhal yapılması gereken şey, OHAL’i kaldırmaktır. Bugün TBMM OHAL tezkeresini reddetmek durumundadır” dedi.
Ancak, OHAL uygulaması yedinci kez üç ay daha uzatıldı.

Aday belirleme süreci
Tezcan, cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soru üzerine ise, “Geç kaldığımızı düşünmüyoruz. Bugüne kadar yarın seçim olacak gibi hazır olduğumuzu söylüyorduk. Önümüzdeki günlerde aday ve stratejiyle ilgili önemli kararlar alınacaktır. Tüzüğümüzde milletvekilliği seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili aday saptama yöntemleri belli. Bu yöntemlerin en uygun olanları uygulanacaktır. Ona Parti Meclisimiz karar verecektir” yanıtını verdi.

İttifak olur mu?
Bülent Tezcan, İYİ Parti’nin seçime girememesi halinde herhangi bir ittifakın gündeme gelip gelmeyeceğine de değindi.
Tezcan, şu ifadeleri kullandı; “İYİ Parti’nin seçime girme hakkı vardır. Partilerin hangi şartlarda seçime girebileceği açıktır. Eğer YSK bugün başka bir planlama yapıp, İYİ Parti’yi seçim dışı bırakmak istiyorsa yeni bir şaibeye imza atmış olur. Seçimi sabote etmiş olur. Atılacak adımlara göre pozisyonlar partinin kurullarında görüşülür, tartışılır.” (Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı