internet haber sitesi
Reklamı Geç

HDP baskın seçim için sahaya iniyor

MYK’yi olağanüstü toplama kararı alan HDP, ittifak ve Cumhurbaşkanı adayını tartışacak. 24 Haziran kararını değerlendiren Bilgen de, “Türkiye’ye zarar veren bir tercih” dedi

HDP baskın seçim için sahaya iniyor
HDP baskın seçim için sahaya iniyor admin

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin çıkışının ardından seçim tarihinin 24 Haziran olarak belirlenmesi sonrasında yetkili organlarını ‘acil’ toplantıya çağıran HDP, seçim çalışmalarına başlıyor.

Acil toplantı
24 Haziran’da yapılacak seçimde stratejisini, olası ittifak görüşmelerini ve Cumhurbaşkanı adayını belirlemek isteyen partide Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün ‘acil gündemli’ toplanacak. Dün il eşbaşkanları ile Ankara’da ‘olağanüstü toplantı’ düzenleyen partide daha önce açıklanan eş genel başkanlarının bölge ziyaretleri ise yeniden şekillendirilecek. Seçim için kurulan ‘Strateji Komisyonu’ da miting planlamalarına başladı.

Parti ziyaretleri netleşmedi
Yeni düzenlemeyle imkân tanınan seçim ittifakı için ‘parti ismi’ tartışmalarına başlayan HDP, Kürt partilerine ve sol partilere bu kapsamda ziyaretlerde bulunacak. CHP’ye de kapıları kapatmayan partide il eşbaşkanlarından görüş ve öneriler alındı. MYK, hangi partilerin kapılarının çalınacağını belirledikten sonra kısa sürede bu ziyaretlere başlanacak. Parti yönetimi, gerekirse seçime ittifak yapmadan katılmak için de yetkili kurullardan onay alacak.

‘Demokratik Cumhuriyet’ talebi
Ülkenin OHAL koşullarında yaşayacağı seçimin ‘baskı altında’ ve ‘rekabet koşullarından uzak’ olacağına dikkati çeken HDP’liler, bu nedenle yerel çalışmaların büyük önem taşıdığını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı için isim tartışmalarının yapılmadığı il eşbaşkanları toplantısında, seçimde vurgulanacak mesajlar konuşuldu. ‘Demokrasi’, ‘Barış’ ve ‘Demokratik Cumhuriyet’ seçim çalışmaları boyunca sık sık dillendirilen talepler olacak.

Temelli: Seçim kararını biliyorduk
Parti Genel Merkezi’nde il eşbaşkanlarını toplayan heyet adına konuşan Eş Genel Başkan Sezai Temelli ise “Baskın seçimlere hazırlıksız yakalanılmadığını” söyledi. Parti yönetimi ve il eşbaşkanları ile değerlendirmelerini sürdüreceklerini söyleyen Temelli, “Türkiye önemli bir dönemeçten geçiyor. 2018 yılı stratejik bir yıldır, bu kritik yılın önemli eşiklerin birindeyiz. Hem bu süreci ayrıntıları ile değerlendireceğiz hem de önümüzdeki dönemin çalışma programları üzerine yoğunlaşacağız” dedi.

Bilgen: Tek adam iktidarının sonucu
Erdoğan’ın seçim tarihini açıklamasının ardından BirGün’e değerlendirmelerde bulunan Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ise ‘baskın seçimin’ tek adam iktidarının sonucu olduğunu söyledi. Türkiye’nin ‘sürekli OHAL ile’ yönetiminin önünü açan bir Anayasa değişikliği yapıldığını söyleyen Bilgen, “Şimdi OHAL’de yönetimin tescillenmesi için bir seçim takvimi ortaya koyuldu. Sandık yoluyla otoriter rejimi kurumsallaştırmak istiyorlar” dedi.

‘Türkiye’ye zarar verir’ 
Bilgen, şunları söyledi: “İki gün önce söylenen sözlerin hiçbir anlamının olmadığı, hiçbir somut plana dayanmadığı aksine ya toplumdan gerçekler saklanarak ya da kişisel çıkarlar öncelenerek Türkiye’ye zarar veren bir tercih yapıldı. Bu adeta bir oyuna dönüştü. Muhalefeti susturarak, her türlü engellemeye maruz bırakarak seçime gitme cesareti olan bir iktidar blokuyla karşı karşıyayız.” (Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı