internet haber sitesi
Reklamı Geç

Kaçak Saray ile ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" davasında beraat kararı verildi.

Atatürk’ün vasiyetine ve Atatürk Orman Çiftliği’ne sahip çıktığı için cezalandırılmaya çalışılan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında açılan "Cumhurbaşkanına hakaret" davasında beraat kararı verildi. Candan, kararı “AOÇ ve Kaçak Saray mücadelesinde bizim haklılığımızın altı bir kez daha çizilmiştir” diyerek değerlendirdi.

Kaçak Saray ile ilgili
Kaçak Saray ile ilgili admin

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında Atatürk Orman Çiftliği ve Kaçak Saray mücadelesinde iftar masası maliyetine yönelik açıklamaları nedeniyle açılan "cumhurbaşkanına hakaret" davasının üçüncü duruşması Ankara 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davada Candan hakkında beraat kararı verildi.

Davayı  İngiltere, Fransa ve Kanada Büyükelçiliği temsilcileri, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve demokratik kitle örgütü de izledi.

Dava sonrasında düzenlediği basın toplantısıyla kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:

“Bu iddianamede 'AOÇ’nin gasp edilmesi, Kaçak Saray’ın maliyetinin lüks ve şatafat içinde ele alınması, iftar masasının maliyetinin de haklın vicdanında yer etmediği konusunda ve AOÇ talanına ilişkin bu sürece ortak olan herkes o büyük gün geldiğinde yargı önünde hesap verecektir' sözlerimizden ötürü hakkımda ceza davası açılmıştı. Davanın üçüncü duruşması görüldü. Sert eleştiri sınırlarındadır. İfade özgürlüğü ve demokratik eleştiri hakkı içindedir diyerek beraat kararı verildi."

 

"KAMU YARARI KAZANDI, KAÇAK SARAY KAYBETTİ"

"Kaçak Saray mücadelesinde bizim haklılığımızın, Atatürk’ün şartlı bağışı ve verilen mücadele konusunda da hukuk kararlarıyla birlikte talan edildiğinin altı çizilmiştir” diyen Candan, sözlerine şöyle devam etti:

“AOÇ ile ilgili 100 davamız devam etmektedir. Kaçak Saray sürecinde hukuk kararların uygulanmaması üzerine AİHM’e başvurumuz kabul edildi. AİHM ‘de de dava görülmeye devam ediyor. Herkesin susturulmaya çalışıldığı bir dönemde hukuk kuralları ve hukuk devleti içerisinde mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Korkmuyoruz, susmuyoruz. Bugün Kaçak Saray davasında, cumhuriyetin değerlerini, kamu yararını, Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışını, Atatürk Orman Çiftliği savunanlar kazandı. TMMOB Kazandı, AOÇ mücadelesi kazandı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi kazandı. Toplumsal muhalefet kazandı. Ben beraat ettim. Bugün Kaçak Saray kaybetti, anayasayı ihlal edenler ve vasiyeti ve şartlı bağışı ihlal edenler kaybetti."

 

"ÜLKEYİ YENİDEN İNŞA ETMELİYİZ"

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Namık Kemal Kaya ise, “Davanın sonucun her iki yönü de vardı. Hukukun ülkede hala var olduğunu görmek açısından olumludur. Bir haftadır meclise sunulan çocuk istismarına ilişkin sunulan önergeye ve sonrasında sonuca baktığımızda utanç verici olarak değerlendiriyorum. Bu topluma 90 küsur yıldır Cumhuriyet değerlerini yerleştiren bir süreci yaşadık. 100 yıl sonra ülkenin gündemine böyle bir konu geliyor ülkeyi yeniden inşa etmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı