internet haber sitesi
Reklamı Geç

ABD'den pişkin itiraf: YPG/PKK’lı teröristler Afrin’e kayıyor

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, İtalya'nın başkenti Roma'ya giderken, uçağında bulunan basın mensuplarına konuştu. Gündemdeki konuları değerlendiren Mattis, Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'na da değindi. Savunma Bakanı, Suriye'nin diğer bölgelerinde bulunan YPG/PYD/PKK'lı teröristlerin Afrin'e kaydığını kabul etti.

ABD'den pişkin itiraf: YPG/PKK’lı teröristler Afrin’e kayıyor
ABD'den pişkin itiraf: YPG/PKK’lı teröristler Afrin’e kayıyor admin

ABD’den daha önce yapılan açıklamalarda YPG/PYD’nin IŞİD dışında başka bir güçle çatışmaya girmesi halinde Koalisyon’un desteğini kaybedeceğine vurgu yapılmıştı.

Öte yandan bu uyarılar yapılırken, Koalisyon komutanları YPG/PKK/PYD’nin elinde bulunan Suriye’nin Rakka şehrine giderek YPG’lilerle görüşmüştü.

BRÜKSEL’DE KRİTİK GÖRÜŞME

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin de hafta içinde ABD’li mevkidaşı Mattis’le Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

GÜNEY KORE AÇIKLAMASI

Mattis, Güney Kore hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. ABD’li Bakan, Asya’daki müttefiklerinin Kuzey Kore ile arasında esen barış rüzgarlarının geçici olduğunu savunurken, Kuzey Kore’nin olimpiyatlar öncesi düzenlediği askeri geçidin, yaşanan gerginliklerin olimpiyat oyunlarının ardından yeniden başlayacağının habercisi olduğunu söyledi. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı