internet haber sitesi
Reklamı Geç

Esad İdlib ve Halep’te harekete geçti

Suriye lideri Beşar Esad'dan, Türkiye'nin ve ÖSO'nun sürdürdüğü Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı sürerken bölgede tansiyonu yükseltecek bir hamle geldi. Suriye ordusu Halep ve İdlib bölgelerine hava savunma sistemleri yerleştirmeye başladı. Daha önce de Türkiye'ye yönelik sert ifadeler kullanan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat "Türk uçaklarını düşürürüz" tehdidinde bulunmuştu.

Esad İdlib ve Halep’te harekete geçti
Esad İdlib ve Halep’te harekete geçti admin

Suriyeli bir komutanın Reuters’a yaptığı açıklamalara göre, rejim güçleri Halep ve İdlib’de gerginliği yükseltecek bir hamlede bulundu. Komutan, “Suriye ordusu, kuzeyi kontrol edebilmek için Halep ve İdlib’e yeni hava savunma sistemleri yerleştiriyor” ifadelerini kullandı.

MİKDAT NE DEMİŞTİ?

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, Suriye devlet televizyonunda yer alan açıklamasında, “Türk ordusunun Afrin'de düzenleyeceği herhangi bir askeri operasyonun, “saldırı nedeni” olarak değerlendirileceği konusunda Türkiye'yi uyarıyoruz” diye konuşurken, “Hava savunma sistemlerimiz bir saldırı durumunda Türk uçaklarını düşürmeye hazırdır” diye konuşmuştu.

Mikdad BBC’ye de açıklamalarda bulunmuş, Türkiye’nin Afrin’e yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nı “işgal” olarak nitelendirip “karşılık vereceklerini” söylemişti.

idlib

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı