internet haber sitesi
Reklamı Geç

Akın Atalay yurda döndü, havalimanında gözaltına alındı

9 yazar ve yöneticisinin tutuklandığı Cumhuriyet Gazetesi operasyonunda hakkında yakalama kararı çıkarılan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Almanya'dan Türkiye'ye döndü. Akın Atalay, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Akın Atalay yurda döndü, havalimanında gözaltına alındı
Akın Atalay yurda döndü, havalimanında gözaltına alındı admin

Havuz medyasının hakkında 'kaçtı' iftirası yaydığı Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Almanya'dan Türkiye'ye döndü. Atalay, Atatürk Havalimanı'nda uçaktan indikten sonra gözaltına alındı. Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 11.30'da Berlin'den İstanbul'a gelen Atalay uçağın kapısına gelen polis ekipleri tarafından alınarak apronda bir araca bindirildi. Bir süre havalimanındaki polis merkezinde tutulan Akın Atalay, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

AKIN ATALAY'IN EŞİ ADALET DİNAMİT: AKIN BİR HUKUK İNSANI

Akın Atalay ile birlikte gelen eşi Adalet Dinamit'i, Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar ile arkadaşları karşıladı.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Dinamit, "Akın bir hukuk insanı. Kaçak bir zaman olmadı. Basında çıkan haberler yanlıştı. Biz birlikte Tarık Akan'ı anma törenine davetliydik. Orada duyduk arkadaşlarımıza baskın yapıldığı. Bu kişilere yönelik eylem ya da saldırı değil Cumhuriyet Gazetesi'ne kayyum atamak için yapılmış bir eylem olarak düşünüyoruz." diye konuştu.

"CUMHURİYET GAZETESİ'NE SİYASİ OPERASYON"

Cumhuriyet Gazetesi Avukatı Bahri Belen ise yaptığı açıklamada, "Anladığımız kadarıyla uçağın merdivenlerinden gözaltına alındı. Buradan Vatan Emniyete gidecek. Kaç gün gözetim verilecek bilmiyoruz. Tutuklama kararı verebilirler. Bu Cumhuriyet Gazetesi'ne siyasi operasyondur. Hukuki değildir. Tutuklanan arkadaşların tutuklanma gerekçelerinde hukuki bir neden yoktur. Hukuki bir neden olmadığı gibi arkadaşların tutuklanmalarıyla ilgili gerekçeler de tutuklanmayla ilgili usul kurallarına uygun değildir" şeklinde konuştu.

Atalay'ın eşi Adalet Dinamit avukatı Bahri Belen ve karşılamaya gelen arkadaşları daha sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

FETÖ SANIĞI SAVCI ARKADAŞLARIMIZI TUTUKLATTI 

Gazetemize yönelik susturma operasyonu kapsamında “FETÖ üyeliği” davasında yargılanan savcı Murat İnam’ın talebiyle 9 arkadaşımız  “FETÖ/PDY ile PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri” iddiasıyla tutuklanmıştı. Aynı operasyonda İcra Kurulu Başkanımız Akın Atalay hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

CHP Köln Derneği'nin ve Nazım Hikmet Vakfı'nın Tarık Akan'ı anma etkinliğine davet ettiği Akın Atalay, operasyon sırasında Almanya'da bulunuyordu. Atalay hakkında, havuz medyası tarafından "kaçtı" iftiralarıyla dolu yalan haberler yapılmıştı. Akın Atalay ise gönderdiği mesajda Türkiye'ye döneceğini açıklamıştı. 

ATALAY'A DESTEK MESAJLARI 

Gözaltına alınan Akın Atay'a Twitter'da destek mesajları geliyor. 'Akın Atalay' kısa sürede  Trend Topic (en çok konuşulan konular) listesine girdi. Kullanıcılar, Cumhuriyet'e susturma operasyonu yapıldığını belirtiyor. İşte o mesajlardan bazıları;

Mustafa Hoş @mustafahos 
akın atalay'ın dönmesi cumhuriyet ablukasında tüm oyunları bozar. akp operasyonuna maşa olanları da utandır mı ondan şüpheliyim

İsmail Saymaz @ismailsaymaz 
bakalım, hangi gazete "akın atalay türkiye'ye gizlice girmek isterken kıskıvrak yakalandı" haberini yapacak

Nedim Şener @nedimsener2010 
Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay sözünü tuttu, Almanya'dan döndü şimdi gözaltında. SADECE KORKAKLAR VE SUÇLULAR KAÇAR..

Aykut Erdoğdu @aykuterdogdu 
Türkiye dönerek adalete teslim olan Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay kaçma şüphesiyle gözaltına alındı... Yazıklar olsun...

Can Dündar @candundaradasi 
Hepsi çıkana kadar mücadele edeceğiz. #Cumhuriyet

Kemal Göktaş @kemalgoktas 
Akın Atalay'ın hapse gireceğini bile bile gelmesinden sonra bu konuda türlü abuk yorumlar yapanların yüzünün kızarmasını bekleyebilir miyiz?

Gökhan ÖZBEK ‏@gokhanozbek 
Kaçtı, sattı diyen yandaşlar;
Ne olacağını bile bile geldi...
Akın Atalay bu ülkede herşeye rağmen umudun var olduğunu gösterdi...

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı