internet haber sitesi
Reklamı Geç

ABD'de seçimin galibi Donald Trump oldu

ABD'deki başkanlık seçimini Cumhuriyetçi aday Donald Trump kazandı. Donald Trump, Hillary Clinton karşısında 277 delegeye ulaşıp ABD'nin yeni başkanı oldu. Trump, yaptığı ilk açıklamada "Dünyanın en güçlü ekomisi olacağız ve bütün uluslarla iyi geçineceğiz. Amerika artık en iyisinin peşinde olacak. Dünyaya şu mesajı veriyorum Amerika'nın çıkarları ön planda olacak ama diğer herkesle çatışma değil ortaklık arayacağız" dedi.

ABD'de seçimin galibi Donald Trump oldu
ABD'de seçimin galibi Donald Trump oldu admin

Tüm dünyanın gözlerinin çevrildiği ABD başkanlık seçimlerinin galibi Donald Trump oldu. Demokratların adayı Hillary Clinton karşısında 277 delegeye ulaşan Donald Trump, ABD'nin yeni başkanı seçildi.

Donald Trump'ın bir zafer konuşması yapması bekleniyor.

Dakika Dakika ABD başkanlık seçimi:

TRUMP toplam delegeler: 277

CLINTON toplam delegeler: 215

*Adaylardan birinin seçimi kazanabilmesi için 50 eyaletten gelecek toplam 538 oydan en az yarısını ya da 270 oy alması gerekiyor

Trump'tan ilk açıklama

ABD Başkanı seçilen Trump ilk açıklamasında 
"Çok teşekkür ederim. Sayın Clinton telefonla aradı, hepimizi tebrik etti, zaferimizden dolayı. Çok sıkı bir kampanya oldu. Kendisi de çok çetin bir mücadele verdi. Kendisi de ülkemize çok hizmet verdi kendisine çok teşekkür ederim. Şimdi bir araya gelmemiz gerekiyor. Şimdi birleşme, tek vücut olma zamanı. He vatandaşıma şunun sözünü veriyorum bütün Amerika'nın başkanı olacağım. Amerikan rüyasını yenileyerek işe başlayacağız. Bu ülkenin çok büyük bir potansiyeli var. Her Amerikalının kendi potansiyelinin gerçekleştirme olasılığı var. Yollarımızı, köprülerimizi, hastanelerimizi yeniden inşaa edeceğiz. Milyonlarca insanla birlikte çalışacağız. Ve gazilerimizi önemseyeceğiz. Dünyanın en güçlü ekomisi olacağız ve bütün uluslarla iyi geçineceğiz. Ameri,ka artık en iyisinin peşinde olacak. Dünyaya şu mesajı veriyorum Amerika'nın çıkarları ön planda olacak ama diğer herkesle çatışma değil ortaklık arayacağız"dedi.

10:15 Clinton'ın bu gece bir konuşma yapmayacağı duyuruldu.

10:00 Trump Tower'da seçim sonuçlarının gelmesini bekleyen Donald Trump destekçileri, Demokrat aday Hillary Clinton için 'Hapse at!' tezahüratı yaptı

 Trump tartışma programlarında Clinton'ın e-posta skandalları nedeniyle yargılanması gerektiğini söylemişti.

09:46 DONALD TRUMP ABD'NİN YENİ BAŞKANI SEÇİLDİ

09:45 AP: Trump Pensilvanya'yı da aldı. Delege sayısı 274'e ulaştı.

09:14 Alaska'da ABD  yerel saatiyle 1 a.m'de sandıkların kapanmasıyla oy verme işlemi sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı