internet haber sitesi
Reklamı Geç

Eyleme engel olmaya kalkışan 2 genç pompalı tüfekle vuruldu

HDP Eş Genel Başkanları ve bazı milletvekillerinin tutuklanmasının ardından İstanbul’da yapılan yasadışı gösterilerde, 20’si çocuk 157 kişi hakkında işlem yapıldı. Bağcılar’da gösterilere engel olmak isteyen biri çocuk 2 kişi pompalı tüfekle vuruldu. Yasadışı örgüt üyelerinin Beyoğlu’nda bıraktığı bir bomba imha edildi, 4 el yapımı bomba (EYP) ve 175 sıvı bomba (Molotof kokteyli) ele geçirildi.

Eyleme engel olmaya kalkışan 2 genç pompalı tüfekle vuruldu
Eyleme engel olmaya kalkışan 2 genç pompalı tüfekle vuruldu admin

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanları ve bazı milletvekilleri hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın aldığı gözaltı kararları sonrasında,  İstanbul'da bazı adreslerde, yasadışı gösteriler yapıldı. Esenyurt, Eyüp, Bayrampaşa, Başakşehir, Tuzla, Kadıköy, Üsküdar, Beyoğlu, Şişli, Fatih, Ümraniye, Zeytinburnu, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Bağcılar'daki yasadışı eylemlere polis ekipleri anında müdahale etti. Toplamda 16 ilçede 20 ila 50 kişilik gurupların gerçekleştiği eylemlerin bazılarında, polise taş ve sopa atıldı.   Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, uyarılara rağmen dağılmayan eylemcilere müdahale etti.  Polis ekipleri, 20'si çocuk 157 kişi hakkında işlem yaptı.

 

EL YAPIMI BOMBA

HDP'li vekillerin tutuklanmalarını bahane eden terör örgütü yandaşları, Beyoğlu'nda yol ortasındaki refüje bomba koyduğu ortaya çıktı. Polisin erken fark etmesi sayesinde, bomba fünye ile patlatıldı. Ayrıca, aramalarda 4 EYP ve 175 sıvı bomba ele geçirildi.

 

ATEŞ ETTİLER

Yaşanan olaylar sırasında, Bağcılar Fatih Mahallesi'nde, bir grubun yasadışı gösteri yapmasını mahalle sakinleri engellemek istedi. Göstericilerden rahatsız olduğunu söyleyen H.İ.G. ve H.D., eylemciler tarafından önce darp edildi. Bununla da yetinmeyen saldırganlar, 21 yaşındaki H.İ.G. ve 16 yaşındaki H.D.'yi pompalı tüfekle vurdu. Yaralanan 2 kişi çevredeki hastanelere götürüldü.  İfadeleri alınan gençler; “ Eylemden rahatsız olduk, onlara, ‘Ya derdiniz ne; ne elde etmek istiyorsunuz' dedik. Önce darp edildik; sonra ateş ettiler” dedi. Yaralıların polise, “Ateş edenleri tanıyoruz” demesi üzerine, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü şüphelilerin peşine düştü. Ateş ettikleri belirlenen 20 yaşındaki A.B. ve 15 yaşındaki M.D. gözaltına alındı. A.B., Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, M.D., Üsküdar'daki Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı