internet haber sitesi
Reklamı Geç

Son Dakika!... Haydar İbadi'den sert açıklama: Referandumu iptal edin

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Kuzey Irak'taki referandumla ilgili sert bir açıklama daha yaptı. İbadi, referandumun iptal edilmesi çağrısını yineledi.

Son Dakika!... Haydar İbadi'den sert açıklama: Referandumu iptal edin
Son Dakika!... Haydar İbadi'den sert açıklama: Referandumu iptal edin admin

Sert açıklama: Referandumu iptal edin | Son dakika haberleri

Irak Başbakanı Haydar İbadi’den Kuzey Irak referandumuyla ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İbadi, referandumun tamamen iptal edilmesi gerektiği çağrısını yinelerken “referandumun iptali ve yasalara saygı duyulmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan 25 Eylül’de söylemişti: Referandumu iptal edin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandumunu sert sözlerle eleştirmişti. Referandum öncesi yaptığı açıklamalarda Kuzey Irak olarak tek başınıza böyle bir kararı nasıl verebilirsiniz? Bu kararı kabul etmiyoruz.” diye konuşmuştu. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da “Türkiye olarak biz son bir çağrıda bulunuyoruz. Bu referandumu iptal edin. Henüz vakit geçmiş değil’ dedi.

Erdoğan referandumun hemen ertesinde yaptığı açıklamalarda ise “Kuzey Irak yerel yönetiminin bu adımdan geri adım atması şart” ifadelerini kullanmıştı. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı