internet haber sitesi
Reklamı Geç

ABD’den son dakika: Silahlı saldırı! Ölüler ve çok sayıda yaralı var…

ABD'nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde düzenlenen Route 91 Harvest isimli müzik festivalinde silah sesleri duyuldu. En az 50 ölü, 200'den fazla da yaralı var. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, otomatik silah sesleri duyuluyor ve çok sayıda kişinin alandan koşarak çıkmaya çalıştığı görülüyor. Son dakika haberine göre; saldırgan polis tarafından etkisi hale getirildi. Operasyon devam ediyor.

ABD’den son dakika: Silahlı saldırı! Ölüler ve çok sayıda yaralı var…
ABD’den son dakika: Silahlı saldırı! Ölüler ve çok sayıda yaralı var… admin

 

ABD’nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde düzenlenen  Route 91 Harvest isimli müzik festivalinde  silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırgan, Mandalay Bay Oteli’nin 32. katından kalabalığın üzerine ağır silahla ateş açtı. Yaşanan bu korkunç olayda en az 50 kişinin hayatını kaybettiği, 200’den fazla kişinin de yaralandığı açıkladı. Polis, saldırganın 64 yaşında bir erkek olduğunu açıkladı.

İlk bilgilere göre; Mandalay Bay Oteli yakınlarındaki konser alanında düzenlenen silahlı saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetti, 200’den fazla kişi de yaralandı. ABD basını, saldırganın 64 yaşında bir Amerikalı olan Stephen Paddock. olduğunu açıkladı. Polisler, saldırganın Asya kökenli olduğu tahmin edilen Marilou Danley adında arkadaşını bulmaya çalışıyor.

Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, ölenler arasında polis memurlarının da olabileceğine dikkat çekti ve yaralanan 2 polisin hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Lombardo, yaralı polislerden birinin durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Lombardo, görgü tanıklarının yukarıdan ateş açıldığını belirtmesi üzerine saldırganın Mandalay Bay Oteli’nin 32. katında bulunduğunun belirlendiğini söyledi.

Otelin 29. katından sonrasını boşaltan polisin saldırganı vurarak öldürdüğüne işaret eden Lombardo, saldırganın bölge sakini olduğuna kaydetti. Lombardo, “Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz.” diye konuştu.

Polisin aradığı Marilou Danley

                                                                                                                           Polisin aradığı Marilou Danley

Bu arada polis, saldırganın Asya kökenli olduğu tahmin edilen Marilou Danley adında arkadaşını bulmaya çalışıyor.
Lombardo, saldırgana ait iki aracın bulunması için kent sakinlerinden yardım istedi.

Saldırı nedeniyle bir süre kapatılan Las Vegas McCarran Havaalanı, kısmen uçuşlara açıldı.

ABD basını saldırının gerçekleştiği etkinliğe 30 bin kişinin katıldığını yazdı.

GİRİŞLER KAPATILDI

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, otomatik silah sesleri duyuluyor ve çok sayıda kişinin alandan koşarak çıkmaya çalıştığı görülüyor.
Yetkililer, Las Vegas’ın bazı yerlerine girişleri kapattı.

NELER YAŞANDI?

ABD’nin Las Vegas kentinde otellerin bulunduğu alanda düzenlenen bir müzik festivalinde en az bir kişinin ateş açması sonucu en az 50 kişi hayatını kaybetti, 200’den fazla kişi yaralandı. Bir hastane sözcüsü, hastaneye kaldırılanlardan en az 14’ünün durumunun kritik olduğunu açıkladı. Sözcü, yaralıların hepsinde kurşun yarası olduğunu söyledi.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, otomatik silah sesleri duyuluyor ve çok sayıda kişinin alandan koşarak çıkmaya çalıştığı görülüyor.

Yetkililer, saldırı sonrası, Las Vegas havalimanına yönelik bazı uçuşların başka havalimanlarına yönlendirildiği, bu nedenle havalimanına gitmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri de istendi.

basliksiz-1

‘PAYLAŞIM YAPMAYIN UYARISI’

Polis, insanların saldırının gerçekleştiği bölgeden kaçınması gerektiğini duyurdu. Polis saldırgana yönelik operasyonun devam ettiğini söylerken, bölgede bulunanlardan olaya ilişkin sosyal medya paylaşımı yapmamalarını talep etti.

OTELİN 32. KATINDA ATEŞ İDDİASI

Reuters haber ajansı, silahlı iki kişinin ilk etapta otelin 32’inci katında güvenlik görevlileri ve polise ateş açtığını duyurdu. Los Angeles polisi saldırganlardan birinin öldürüldüğünü duyurdu.

Las Vegas polisi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bir şüphelinin vurularak ele geçirildiğini doğruluyoruz. Aktif araştırmalarımız sürdüğü için sahil şeridinden uzak durmaya özen gösteriniz” denildi.

Operasyon ise devam ediyor.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı