internet haber sitesi
Reklamı Geç

Soyuz kapsülü Dünya'ya döndü

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 115 gündür görev yapan bir Rus kozmonot, bir Japon ve bir Amerikalı astronotu taşıyan Soyuz kapsülü, Kazakistan'ın Jezkazgan şehri yakınlarına başarılı şekilde indi.

Soyuz kapsülü Dünya'ya döndü
Soyuz kapsülü Dünya'ya döndü admin

Soyuz kapsülüyle 7 Temmuz'da UUİ'ye gönderilen Amerikalı Kate Rubins,  Rus Anatoli İvanşin ve Japon Takuya Onişi yaklaşık 4 aylık görev sürelerinin  ardından Dünya'ya döndü.

Kapsülden çıkarılan Rubins, İvanşin ve Onişi, sağlık kontrolleri için  yakındaki tıbbi çadıra götürüldüğü, yer çekimine yeniden alışmaya başlayacak  astronotların testlerden geçirileceği kaydedildi.

Astronotlar, istasyonda mart ayından beri görev yapan Amerikalı Jeff  Williams, Rus Oleg Skripoçka ve Alexey Ovçinin'in ekibine dahil olmuştu.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapacak iki Rus kozmonotla bir  Amerikalı astronotu taşıyan Soyuz kapsülü de 19 Ekim'de Kazakistan'ın Baykonur  Uzay Üssü'nden fırlatılmıştı.

Kapsülde bulunan Rus kozmonotlar Sergey Ryzhikov ve Andrey Borisenko  ile NASA astronotu Shane Kimbrough'un uzay istasyonunda 4 ay kalacağı  bildirilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı