internet haber sitesi
Reklamı Geç

Lozan’dan Cenevre’ye Adalet Yürüyüşü Başladı

Lozan’dan Cenevre’ye dün başlayan Adalet Yürüyüşü, İsviçrelilerin yoğun olduğu bölgelerden geçiyor ve büyük ilgi görüyor. Bazı İsviçreliler, yürüyüşçülere alkışlı destek verirken, bazıları da kısa süreli göstericilere eşlik etti.

Lozan’dan Cenevre’ye Adalet Yürüyüşü Başladı
Lozan’dan Cenevre’ye Adalet Yürüyüşü Başladı admin

Son dakika… Lozan’dan Cenevre’ye Adalet Yürüyüşü

Lozan Place du Port'tan (Ouchy) dün başlayan yürüyüşe, sivil toplum kuruluşları, İsviçre’deki Alevi dernekleri, CHP İsviçre Birliği ile çeşitli muhalif gruplar katılıyor.

Bugün saat 14.00'te Cenevre Birleşmiş Milletler Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ikinci ve son etabında, ‘Herkes için adalet’ ve ‘Adalet’ pankartları taşındı.

Bazı yürüyüşçülerin ellerinde Enis Berberoğlu, Ahmet Şık ve görevlerinden atıldıkları için açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın fotoğrafları da vardı.

Öte yandan, Darmstadt- Frankfurt arasındaki Almanya yürüyüşü de devam ediyor. Bugün saat 10.00'da Langen'den yola çıkan Adalet Korteji, ‘Herkes için adalet’, ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganlarıyla Frankfurt'a yürüyor.

frankfurt

Kortej, Frankfurt'taki Adalet Çadırı'nda bekleyenlerle buluşacak. Kentin en kalabalık bölgesi olan Hauptwache'de kurulan çadırda, Adalet nöbeti ise sürüyor.

 İsviçre'deki yürüyüş, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Lozan'dan başladı. Yürüyüş, Cenevre'deki BM Meydanı'nda bugün sona erdi.

İsviçre'deki yürüyüş, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Lozan'dan başladı. Yürüyüş, Cenevre'deki BM Meydanı’nda bugün sona erdi. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı