internet haber sitesi
Reklamı Geç

Erdoğan’dan flaş karar! O isimleri Almanya’ya götürmüyor

Türkiye'nin, G20 zirvesi için Hamburg'a gitmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a eşlik edecek yaklaşık 250 kişilik bir heyet listesini Alman makamlarına ilettiği ortaya çıktı. Erdoğan ABD ziyareti sırasında kavgaya karıştıkları gerekçesiyle haklarında hukuki işlem başlatılan koruma polislerini Almanya'ya götürmüyor. Öte yandan, Erdoğan'ın bu denli kalabalık bir heyetle zirveye gidecek olması, Berlin'de şaşkınlık yarattı.

Erdoğan’dan flaş karar! O isimleri Almanya’ya götürmüyor
Erdoğan’dan flaş karar! O isimleri Almanya’ya götürmüyor admin

Son dakika… Erdoğan’dan flaş karar! O isimleri Almanya’ya götürmüyor

Türk ve Alman diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; yaklaşık 250 kişilik heyette 5 bakan ve 60’ı aşkın polis yer alıyor.

Ankara’nın geçtiğimiz haftalarda gönderdiği listeyi bir kez güncellediğini söyleyen diplomatik kaynaklar, ilk listede ABD’de haklarında yakalama kararı olan bazı polislerin yer aldığına dikkat çekiyor. Deutsche Welle Türkçe’ye konuşan söz konusu kaynaklar, Türkiye’nin kendi inisiyatifiyle güncelleyerek gönderdiği ikinci listede bu isimlerin yer almadığını aktarıyor.

Öte yandan Berlin diplomasi kulislerinde Türkiye’nin ilettiği “dev heyet listesinin” şaşkınlık yarattığı gizlenmiyor. SÖZCÜ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı