internet haber sitesi
Reklamı Geç

Yarkadaş’tan, Başbakan Yıldırım’ın hoşuna gitmeyecek 6 soru

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Yıldırım’a “Zorlama suçlamaların amacı SÖZCÜ’ye el koymak mıdır” diye sordu.

Yarkadaş’tan, Başbakan Yıldırım’ın hoşuna gitmeyecek 6 soru
Yarkadaş’tan, Başbakan Yıldırım’ın hoşuna gitmeyecek 6 soru admin

Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e önerge veren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

1- SÖZCÜ Gazetesi'ne yapılan operasyon için 19 Mayıs tarihi özellikle mi seçilmiştir? Bu tarihin seçilmesiyle cumhuriyetçilere, Atatürkçülere, aydınlara ve muhalif kesimlere gözdağı mı verilmek istenmektedir?

2- Devletin kılcal damarlarına sızan bir terör örgütü, Erdoğan'ın 15 Temmuz'da nerede olduğunu SÖZCÜ Gazetesi'nden mi öğrenmiştir? Bu komik bir suçlama değil midir? Aynı zamanda bu terör örgütünü hafife almak anlamına gelmez mi?

BU SUÇLAMA AHLAKİ Mİ?

3- İki gazetecinin tutuklanması FETÖ ile mücadelenin sulandırıldığı ve kapsamından çıkarılarak tüm muhaliflere yönelik sindirme ve gözdağı operasyonu mudur?

4- Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı 15 Temmuz raporunda cuntacıların 12-13 Temmuz tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otelin çevresinde uçuş yaparak, bölgeyi fotoğraflayıp suikast hazırlığı yaptıkları belirtilmiştir. Ayrıca Marmaris yerel basınında da darbe girişiminden önce Erdoğan'ın yeri yazılmıştır. Bu minvalde SÖZCÜ Gazetesi'nin suçlanması ahlaki midir?

5- Bu zorlama suçlamalarla amaçlanan SÖZCÜ Gazetesi'ne kayyum atayıp el koymak mıdır?

Gökmen Ulu'nun darbeden 10 ay sonra hedef seçilmesi, gazetecinin İzmir'de yaptığı haberlerle alakalı mıdır? Hükümete oldukça yakın bir medya patronunun kardeşiyle ilgili yaptığı haberler nedeniyle Gökmen Ulu'nun hedef haline geldiği doğru mudur? Gökmen Ulu rant yolsuzluğuna mı kurban edilmiştir?

6- Muhalif gazetecilerin somut hukuki deliller yerine, bir başka gazetecinin kişisel/keyfi  yorumlarına dayalı tanıklığı ile tutuklanıp hapse atılması hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmakta mıdır? SÖZCÜ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı