internet haber sitesi
Reklamı Geç

AB Sınır görevlilerini taşıyan uçak düştü, kurtulan olmadı

Avrupa Birliği sınır yetkililerini taşıyan bir uçak Malta Luqa Havalimanı’ndan kalktıktan kısa bir süre sonra düştü. Kazada ölenlerin olduğu belirtiliyor.

AB Sınır görevlilerini taşıyan uçak düştü, kurtulan olmadı
AB Sınır görevlilerini taşıyan uçak düştü, kurtulan olmadı admin

Sabah saatlerinde Malta'dan kalkan ve Avrupa Birliği sınır yetkililerini taşıyan uçak kalkıştan kısa bir süre sonra düştü.

Malta Luqa Havalimanı'ndan askeri personeli ile birlikte havalanan bir uçak, kalkışından hemen sonra pistin yakınlarına düştü. Düşmesiyle birlikte alevler için kalan uçakta görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre 5 kişi hayatını kaybetti.

Ekiplerin kısa bir süre sonra müdahale ettiği uçak enkaza dönerken Kazada en az 5 kişinin hayatını kaybettiği ve arama kurtarma çalışmalarının halen sürdüğü belirtildi.

Kazada kurtulan olmadı

Havalimanı’nda yere çakılan uçaktan, sağ kurtulan olmadı. Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz netleşmedi. Yetkililer, havaalanında çalışmaların sürdüğünü ve uçuşların Sicilya Adası’na yönlendirildiğini belirtirken, yaşanan kazanın Malta’nın barış zamanlarındaki en büyük uçak kazası olarak kayıtlara geçti.

Kazanın ardından Malta'da tüm uçak seferlerinin durdurulduğu bildirildi. AB sınır ve sahil güvenliği sağlayan Frontex isimli acente, uçağın kendileri tarafından sevk edilmediğini açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı