internet haber sitesi
Reklamı Geç

Sözcü’nün çağrısını dünya böyle duydu!

ABD ve başkaca ülkelere ait askeri gelişmelere yer veren Military Times internet sitesi, Sözcü'nün 11 Mayıs tarihli manşetini sayfalarına taşıdı.

Sözcü’nün çağrısını dünya böyle duydu!
Sözcü’nün çağrısını dünya böyle duydu! admin

“Türkiye’de ABD güçlerinin İncirlik Havaüssü’nden çıkarılmasına yönelik yeni talepler” başlığını taşıyan haber şöyle başlıyor: “Türkiye’nin önde gelen gazetelerinden biri, ABD askerlerinin ve uçaklarının İncirlik Havaüssü’nden çıkarılmasını talep etti.”

Haberde Trump Yönetimi’nin Suriye’de IŞİD’le savaşan Kürt milislerin silahlandırılmasını öngören tartışmalı kararının olumsuz sonuçlar doğurduğu belirtiliyor.

Military Times, Sözcü’nün manşetinin bilhassa önemli olduğuna, zira gazetenin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Yönetimi’ne muhalif bir çizgi izlediğine dikkat çekti.

Pentagon’un içinde PKK bağlantılı YPG güçlerinin silahlandırılmasının hesaplı bir kumar olarak değerlendirildiğinin aktarıldığı haber şöyle devam etti:

“ABD IŞİD’e yönelik hava operasyonunu kolaylaştırmak için İncirlik’in Suriye ve Irak’a yakınlığına bel bağlıyor. Yani bu hamle, Türkleri uzaklaştırma riski taşıyor.”

sozcu

Sitede yer alan haberde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 16 Mayıs’taki görüşmede ABD Başkanı Trump’a YPG’nin ağır silahlarla donatılma kararından ötürü yaşanan hayal kırıklığını da ifade edebileceği belirtildi.

Ankara’nın İncirlik’i ABD’ye 2015 başında açtığının hatırlatıldığı haberde, üssün önemine değinilirken, bazı isimlerin görüşlerine de yer verildi.

2009-2013 yılları arasında NATO’da komutanlık yapan emekli Amiral James Stavridis, Türkiye’nin ABD güçlerine İncirlik’i kapatma ihtimalini düşük olduğunu belirtti. Stavridis bu yorumuna gerekçe olarak ise Türkiye’nin ekonomik teşvikler ve istihbarat paylaşımından ciddi fayda sağlamasını gösterdi.

ABD’li emekli asker, Türkiye’yi NATO’ya tehlikeli bir bölgede güvenlik ve prestij sağladığı için değerli bir müttefik olarak nitelendirdi. SÖZCÜ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı