internet haber sitesi
Reklamı Geç

Kuzey Kore'den ABD'ye: Savaşın her türlüsüne hazırız

Başkan Donald Trump'ın emriyle ABD'nin Kore yarımadasına savaş gemileri yollamasının ardından, Kim Jong-un liderliğinde yaptığı nükleer füze denemeleriyle dikkat çeken Kuzey Kore "güçlü silahlarla" kendini korumaya hazır olduğunu ve savaşın her türlüsüne hazır olduğunu açıkladı. Bölgede tansiyonun yükselmesinin ardından Çin de Kuzey Kore sınırına asker gönderdi.

Kuzey Kore'den ABD'ye: Savaşın her türlüsüne hazırız
Kuzey Kore'den ABD'ye: Savaşın her türlüsüne hazırız admin

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un'un başkent Pyongyang'da yaşayan halkın yüzde 25'lik kısmının başka yerlere götürülmesi talimatını verdiği öne sürüldü.

Kuzey Kore

Kuzey Kore'nin nükleer denemelerine karşılık veren Trump yönetimi, Kore yarımadasına savaş uçakları göndermişti. ABD Başkanı Trump'ın bu adımına sert tepki gösteren Kuzey Kore yönetim "güçlü silahlarla" kendini savunacağın duyurdu.

Rusya'nın Pravda gazetesi Kuzey Kore medyasına dayandırdığı haberinde Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un'un başkent Pyongyang'da yaşayan halkın yüzde 25'lik kısmının başka yerlere götürülmesi talimatını verdiği öne sürüldü.

Kuzey Kore

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "ülkeyi güçlü silahlarla savunmak amacıyla provokatörlere karşı en sert önlemlere başvurulacağı" belirtildi.

Kuzey Kore

  • Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı sözcüsü devlet medyasına yaptığı açıklamada "ABD'nin askeri eylemi tercih etmesi durumunda Kuzey Kore'nin ABD'nin istediği her türlü savaşa karşılık vermeye hazır olduğu" ifadelerine yer verildi.
  • KUZEY KORE'DEN RADYODA ŞİFRELİ YAYIN

    Kuzey KoreKuzey Kore'nin ülke dışındaki casuslarına şifreli talimat gönderme amaçlı olduğu düşünülen, radyodan gelişigüzel bazı sayıların okunduğu "gizemli" yayınlarına bir yenisini daha eklediği de iddia edildi.

    Kuzey Kore

    Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın bildirdiğine göre, resmi yayın organı Pyongyang radyosu yerel saatle 12.15'te başlayan yayınında üç ve iki basamaklı sayı dizlilerinden oluşan 70 çift rakam anons etti.
    Kuzey Kore"Şimdi uzaktan eğitim üniversitesi 21. birim keşif kolu üyeleri için makine mühendisliği ödevlerini açıklıyoruz" ifadesiyle başlayan yayında spiker bir dizi sayıyı, "Sayı 69, 602. sayfada; Sayı 79, 133. sayfada; Sayı 18, 216. sayfada..." şeklinde ilerleyen bir kalıp içinde okudu. Aynı sayılar baştan sona iki kez tekrar edildi.
    Kuzey Kore
    Pyongyang yönetimi, Soğuk Savaş yıllarındaki casusluk faaliyetlerini hatırlatan bu tür yayınlarını 2000 yılında durdurmuştu. Şifreli talimatlar olduğu tahmin edilen yayınlar, Güney-Kuzey ilişkilerinin yeniden gerilmesiyle 24 Haziran 2016'da yeniden başlatılmıştı. Bugünkü yayın o tarihten bu yana yapılan 31. şifreli duyuru girişimi oldu.

    GÜNEY KORE ASKERİ MÜDAHALEYE KARŞI

    Kuzey KoreGüney Kore Birleşme Bakanı Hong Yong-pyo ise, ABD'nin Kuzey Kore'ye olası önleyici müdahale fikrini desteklemediklerini açıkladı.

    Güney Koreli Bakan Hong, Washington yönetiminin Kuzey Kore'nin nükleer girişimlerini engellemek üzere düzenleyeceği olası askeri saldırılarına ulusal güvenliğe tehdit oluşturacağı gerekçesiyle olumlu bakmadıklarını söyledi.

    Hong'un bu açıklamasının ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta Kuzey Kore konusunda "her türlü seçeneğin masada olduğuna" dair yaptığı yorumların ardından geldiği belirtildi.

    ABD KORE YARIMADASINA SAVAŞ GEMİSİ GÖNDERDİ

    ABD KORE YARIMADASINA SAVAŞ GEMİSİ GÖNDERDİKuzey Kore'nin füze denemelerine son vermemesi nedeniyle ABD, USS Carl Vinson adlı uçak gemisi ve ona eşlik eden savaş gemilerini Kore Yarımadası'na doğru harekete geçirmişti. Singapur'da üslenen filo "Batı Pasifik bölgesinde pozisyon almak üzere" geçtiğimiz cumartesi akşamı kuzey yönünde yola çıkmıştı.

    ABD'nin Pyongyang'daki komünist yönetimine gözdağı vermek amacıyla aldığı karar bölge ülkelerinde askeri çatışma çıkabileceği endişesine yol açtı.

    Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı olarak balistik füze denemelerini sürdürüyor. Son deneme Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından kınandı.

    Amerikalı uzmanlarca Kuzey Kore'nin yeni bir nükleer denemeye hazırlandığı belirtiliyor.

    Kim'in 'gizemli ülke'sinden ezber bozan kareler

    'Gizemli ülke' Kuzey Kore'deki günlük hayat fotoğraf sanatçısı Adam Baidawi'nin objektifine böyle yansıdı.

    'Dünyanın en gizemli ülkesi' olarak anılan Kuzey Kore'deki gündelik yaşamı gözler önüne seren fotoğraflar Instagram'da yayınlandı. 

    Seyahat fotoğrafçısı Adam Baidawi bir proje için bulunduğu Kuzey Kore'nin günlük hayatına tanıklık etme şansını yakaladı. 

    Dış dünya ile neredeyse hiç bağlantısı olmayan ülkeye gazeteci girişine de sadece belirli koşullarda izin veriliyor. 

    Bu nedenle Adam Baidawi'nin çektiği kareler daha önce yasadışı yollarla ülke dışına çıkarılan kareler sayılmazsa bir ilk niteliğinde. 

    70 yılı aşkın süredir Komünist tek parti rejimi ile yönetilen ülke genellikle dışa kapalı yapısı nedeniyle 'gizemli ülke' olarak da anılıyor. 

    İşte neredeyse tamamen dış dünyaya kapalı bir şekilde sosyalizm ütopyası olan Kuzey Kore hakkında daha önce duymadığınız şaşırtıcı gerçekler... 

    CIA okuma-yazma oranını "15 yaş ve üstü" için tanımlıyor. Bu tanıma göre Kuzey Kore'de okuma-yazma oranı yüzde 100. 

    Time'a göre Evli kadınlara saçlarını kısa tutmaları talimatı verilirken bekar kadınların saçlarını uzatmalarına izin veriliyor. Erkeklerin ise 5 cm'den uzun saça sahip olmaları yasak. Sadece yaşlı erkekler en fazla 7 cm uzatabiliyorlar. 

    Lider Kim Jong-un'un babası Kim Jong-il'in yıllık konyak masrafı Kuzey Kore'nin ortalama yıllık gelirinin 800 katı. Kim Jong-il her yıl Hennessy konyakları için 1,2 milyon dolar harcama yapıyor. Ülkenin ortalama yıllık geliri ise 1500 dolar. 

    Eski lider Kim Jong-il'in film tutkunu olduğu ve 20 bin video kasete sahip olduğu biliniyor. Favorileri ise Godzilla, Friday the 13th, The Eternal Bosom of Hot Love ve Rambo. 

    Kuzey Kore'nin ekilebilir alanı sadece yüzde 20'sinden oluşuyor. 

    Kore Savaşı'ndan sonra doğan Kuzey Koreliler Güney Korelilerden ortalama 5 cm daha kısa. Bu boy farkı 6 milyon Kuzey Korelinin üçte birini oluşturan çocukların yetersiz beslenmesine bağlanıyor. 

    Kuzey Kore'nin tahmini 1.19 milyon nüfuslu dünyanın en büyük 4'üncü ordusuna sahip olduğu biliniyor. ABD'nin ordusundaki kişi sayısıysa 1,3 milyon. 

    25 bin 554 kilometre yola sahip ülkenin sadece 724 kilometre döşeli yolu bulunuyor. 

    Ülkenin 25 bin 554 kilometre olan yolları Merkür'ü 1 buçuk kez turlayabiliyor.

     

     
  •  
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı