internet haber sitesi
Reklamı Geç

“O köprüyü Pir Sultan Abdal Köprüsü yapana kadar...”

“O köprüyü Pir Sultan Abdal Köprüsü yapana kadar siyaseti bırakmayacağım”

“O köprüyü Pir Sultan Abdal Köprüsü yapana kadar...”
“O köprüyü Pir Sultan Abdal Köprüsü yapana kadar...” admin

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul’da 3.Boğaz Köprüsüne Yavuz Sultan Selim adı verilmesine karşı tepki gösterdi.

Tepkisini dile getirirken, "Kendime bir söz verdim. O kanlı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Pir Sultan Abdal Köprüsü yapana kadar siyaseti bırakmayacağıma dair kendime söz verdim" dedi.

Küçükçekmece'deki Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği tarafından “Sözümüz Kutsaldır” adı ile düzenlenen Sonbahar Resitalinde polis ekipleri önlem aldı, katılımcılar aramadan geçirildi.

Etkinlik sırasında “Darbelere Hayır”, Garip Dede Dergahı”, “Kerbela’dan Günümüze Özgürlük, Eşitlik, Adalet İstiyoruz” gibi pankartlar dikkat çekti.

Etkinliğe, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP ilçe yöneticileri ve Küçükçekmece, Avcılar ile Esenyurt’tan gelen yaklaşık 1000 kişi katıldı.

Eren Erdem, yaptığı konuşmada Alevi toplumunun Türkiye'de laiklik, demokrasi ve barışın çimentolarından birisi olduğunu belirtti ve “O kanlı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, 'Pir Sultan Abdal Köprüsü' yapana kadar siyaseti bırakmayacağıma dair kendime söz verdim." dedi.

Erdem, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin cemevlerinin ibadethane kabul edilmesi yönündeki kararını TBMM'de gündeme getirdiklerini hatırlattıktan sonra, Eğitim-Sen üyelerinin görevden uzaklaştırılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Erdem, "Eğitim- Sen bu ülkenin devrimci mirasıdır. Sana eğitim seni devrimcileri solcuları yedirmeyeceğiz" dedi.

Etkinlikte Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği Başkanı Celal Fırat da bir konuşma yaptı.

Konuşmasında en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu, kimsenin ötekileştirilmemesi gereken laik, demokratik Türkiye özlemi duyduklarını, Cemevlerini sadece lokma pişirilen, cenaze kaldırılan  yerler değil, toplumsal meselelere nokta koyan, çözüm getiren konuma getirmek istediklerini anlatırken, yeni ders yılının yarın başlayacağını da hatırlattı. Fırat, Vahabi, Sünni-İslam anlayışı ile çocuklara zorunlu din dersi verilmesinin insanlık suçu olduğunu, buna tepkilerini her fırsatta dile getireceklerini söyledi.

Etkinlikte, izleyicilerin de katılımıyla Tolga Sağ, Gani Pekşen, Muharrem Temiz ve Erdal Erzincan, sevilen deyişleri seslendirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı