internet haber sitesi
Reklamı Geç

HDP Sözcüsü Osman Baydemir: Çıkarmış olduğunuz yasalarla yargılanacaksınız

Mersin'de HDP'nin 'hayır' mitinginde konuşan Parti Sözcüsü Osman Baydemir 'Sayın Başbakan, Sayın Erdoğan, bir gün halka hesap verdiğinizde, adil yargılanmak istediğinizde, çıkarmış olduğunuz yasalarla yargılanacaksınız" dedi.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir: Çıkarmış olduğunuz yasalarla yargılanacaksınız
HDP Sözcüsü Osman Baydemir: Çıkarmış olduğunuz yasalarla yargılanacaksınız admin

Mersin Merkez Akdeniz İlçesi, Özgürlük Mahallesi'ndeki mitingde konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, "Bu çağın Firavunu, nemrudi akımı AKP'nin kendisi" dedi. Osman Baydemir şu şekilde konuştu:

"BU PAKET TUZUN KOKMUŞ HALİ"

"Cumhurbaşkanına ve insanlığa bir ders var tarihte. Bunlardan bir tanesi Adnan Menderes ve Deniz Gezmiş'in idamıdır. O dönem idam cezası olmasaydı, Menderes'in de Gezmiş'in de hayatına kast edilmiş olmayacaktı. Şüphesiz her çağın Firavunları, nemrutları var. Bu çağın Firavunu, nemrudi akımı AKP'nin kendisi. Halepçe katliamını gerçekleştiren Saddam, en sonunda kendi zulmünün kurbanı oldu. Saddam yargılanırken, mahkeme heyetine 'Beni adil yargılayın' dedi. Mahkeme heyeti Saddam'a, 'Seni, çıkarmış olduğun senin yasalarınla yargılıyoruz' dedi. Sayın Başbakan, Sayın Erdoğan, bir gün halka hesap verdiğinizde, adil yargılanmak istediğinizde, çıkarmış olduğunuz yasalarla yargılanacaksınız. Gelin bu yasalar adil yasalar olsun. Öyle bir Anayasa yapalım ki bütün dertlerimize derman olsun. Bu paket ise tuzun kokmuş halidir."

"İNANIYORUM Kİ 'HAYIR' ÇIKACAK VE BU 'HAYIR'A YÜZDE 50'Yİ AŞIRTAN DA KÜRT HALKI OLACAK"

Baydemir'den sonra kürsüye gelen Mersin HDP Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ise referandumdan 'hayır' çıkacağına inandığını belirterek, "Diktatörlük bu ülkede sökmez. Birileri özellikle Azerbaycan'daki kardeşini örnek alarak Cumhurbaşkanlığı sistemini önümüze koyuyor. İnanıyorum ki, Azerbaycan'daki kardeşi gibi hanımını Cumhurbaşkanı baş yardımcısı yapacak. Meseleyi yatak odalarında halletmeye çalışıyorlar. Buna evet dememiz mümkün mü? Ben de inanıyorum ki, 'hayır' çıkacak. Bu 'hayır'a yüzde 50'yi aşırtan da Kürt halkı olacak. Dört temel vazgeçilmezimiz var. Birincisi demokrasi, ikincisi özgürlükler, üçüncüsü adalet ve dördüncüsü eşitlik. Bunu unutmayın" dedi. (İbrahim Maşe, Mustafa İnsan - DHA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı