internet haber sitesi
Reklamı Geç

Celal Bayar'ın kızı, anayasa değişikliğini yerden yere vurdu.

Demokrat Parti kurucu Genel Başkanı ve 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın kızı, Bursa ve İstanbul eski milletvekili Nilüfer Gürsoy, çok sert bir açıklama yaparak Anayasa değişikliğini yerden yere vurdu.

Celal Bayar'ın kızı, anayasa değişikliğini yerden yere vurdu.
Celal Bayar'ın kızı, anayasa değişikliğini yerden yere vurdu. admin

Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki ilk askeri darbe sonrası koltuğundan indirilen 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın 96 yaşındaki kızı Nilüfer Gürsoy, Erdoğan'ı ‘'Tek adam olmak istemekle'' suçladı. ‘'Hangi demokraside tek adamlık yer bulabilir. Tarihte oyla diktatörlüğe geçen bir tek  Hitler örneği vardır'' dedi. Gürsoy gazetelere verdiği tam sayfa ilan ile, Anayasa paketine ilişkin görüşlerini açıkladı.

Celal Bayar’ın kızından ‘manifesto’

HİTLER DE OYLA DİKTATÖR OLDU

‘' Hayır diyeceklere amansız bir baskı var” diyen Gürsoy ”1960 ve 1980 darbelerini yakından yaşamış bir kimse olarak, bugün içinde bulunduğumuz durumun darbe ortamına benzediğini söyleyebilirim” dedi ve şunları söyledi:

FOTO:depophotos - Celal Bayar 27 Mayıs 1960 darbesiyle koltuğundan indirilmişti.

FOTO:depophotos – Celal Bayar 27 Mayıs 1960 darbesiyle koltuğundan indirilmişti.

TEK ADAM: ”Çift başlılık bahanesiyle yola çıkıp, bütün yetkileri tek elde toplayan tek adamlığa soyundular. Anayasa değişikliği Cumhuriyetimizin temel değerlerini sarsmaktadır. TBMM'nin manevi yapısına dinamit konulmaktadır.

FOTO:DHA - CHP lideri Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta Nilüfer Gürsoy'u evinde ziyaret etmişti.FOTO:DHA – CHP lideri Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta Nilüfer Gürsoy’u evinde ziyaret etmişti.

İPTAL EDİN: İki taraf sözcülerinin kamuoyu önünde yüzyüze tartışmasına olanak tanıyın. Cesaretiniz yoksa da bu can sıkıcı referandumu iptal edin. Kuşkuluyuz, endişeliyiz, ama asla ümitsiz değiliz, hayır çıkmasını ümit ediyoruz. Hayır diyeceğiz ve hayırlı olmasını dileyeceğiz.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı