internet haber sitesi
Reklamı Geç

Milletvekilinden rezalet açıklama

Malezyalı milletvekilinden iğrenç açıklama: Kız çocukları tecavüzcüleriyle evlendirilebilir

Milletvekilinden rezalet açıklama
Milletvekilinden rezalet açıklama admin

Malezya'da iktidardaki Milli Cephe (Barisan Nasional) koalisyonu üyesi Shabudin Yahaya isimli milletvekili, 9-12 yaşlarındaki kız çocuklarının 'fiziken ve ruhen evlenmeye hazır olduklarını' ileri sürerek, tecavüzcüleriyle evlendirilmesinde bir sakınca olmadığını savundu.

Malezyalı milletvekilinden iğrenç açıklama: Kız çocukları tecavüzcüleriyle evlendirilebilir

Malezya’da büyük tepki çeken açıklamasıyla gündeme oturan Milli Cephe milletvekili Shabudin Yahaya, mağdurların tecavüzcüleriyle evlendirilmesinin “daha iyi bir hayat yaşamalarında yardımcı olacağını” öne sürdü.

Yahaya’nın konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Belki evlilik sayesinde (mağdur ve tecavüzcü) daha sağlıklı, daha iyi bir hayat sürebilir. En azından (kız çocuğunun) bir eşi olur ve bu sayede, gittikçe büyümekte olan toplumsal sorunlara da bir çare olarak hizmet eder.”

Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkede, çocuklara yönelik cinsel suçlara ilişkin yeni yasa tasarısında muhalefetin tüm çabalarına rağmen çocuk evliliklerinin yasaklanması yer almadı. Mevcut yasalara göre, Malezya’da 16 yaşın altındaki kız çocukları belirli durumlarda evlendirilebiliyor.

AÇIKLAMAYA TEPKİ YAĞDI

Sputnik Türkiye’nin aktardığı habere göre Yahaya’nın salı günü Parlamento’da yaptığı konuşmanın ardından, başta siyasiler olmak üzere pek çok kesimden tepki yağdı.

Malezya Koalisyon Bakanı Abdul Rahman Dahlan, Facebok üzerinden yaptığı açıklamada, Yahaya’nın kullandığı ifadeleri ‘kati bir şok ve hayalkırıklığı’ ile karşıladığını belirterek kınadı.
Sosyal medya kullanıcıları da benzer tepkilerde bulundu. Yapılan yorumlardan birinde, “Haberin yalan olduğunu umdum ancak değil!” denilirken, bir diğer paylaşımda, “Shabudin kendi tecavüzcüsüyle evlenmeli” denildi. SÖZCÜ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı