internet haber sitesi
Reklamı Geç

Uluslararası ajanslar bölgeden dehşet fotoğraflar geçiyor

Suriye'nin kuzeybatısında bulunan muhaliflerin kontrolündeki İdlib kentinde kimyasal saldırı gerçekleştirildiği öne sürüldü. Uluslararası ajanslar bölgeden dehşet fotoğraflar geçerken, ölü sayısının 58'e yükseldiği bildirildi. Muhaliflere yakın örgütler ölü sayısının 100'ü aştığını öne sürüyor.

Uluslararası ajanslar bölgeden dehşet fotoğraflar geçiyor
Uluslararası ajanslar bölgeden dehşet fotoğraflar geçiyor admin

Sağlık ekiplerinden alınan bilgiyi aktaran Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hava saldırısı sonucu çok sayıda kişinin boğularak öldüğünü duyurdu.

Son dakika… Suriye’de kimyasal saldırı iddiası

Muhaliflerin elinde bulunan kentte 11’i çocuk en az 58 kişinin yaşamını yitirdiği, 60 kişinin ise yaralı olduğu açıklandı. Yetkili mercilerce doğrulanırsa, İdlib saldırısı 6 yıldır süren iç savaşta en fazla can kaybının yaşandığı kimyasal saldırılardan biri olarak kayıtlara geçecek.

Suriye ordusundan bir kaynak, hükümet güçlerinin kimyasal silah kullandığı iddiasını yalanlayarak, ordunun “ne geçmişte ne de gelecekte (kimyasal silah) kullanmadığını ve kullanmayacağını” söyledi.

İngiltere’nin başkenti Londra merkezli Gözlemevi, Han Şeyhun bölgesine yönelik saldırının Suriye rejimi ya da Rus jetleri tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

FOTO: REUTERSFOTO: REUTERS

Muhaliflerin oluşturduğu Yerel İrtibat Komiteleri ağı, boğularak ölen insanları yansıttığı öne sürülen bazı fotoğraflar yayınladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, uçaklardan atılan maddenin içeriğine dair net açıklama yapmadı fakat muhaliflere yakınlığıyla bilinen İdlib Medya Merkezi, söz konusu maddenin sarin gazı olduğunu öne sürdü.

FOTO: REUTERSFOTO: REUTERS

İdlib’de yardım kuruluşlarının ambulans hizmetleri sorumlusu Muhammed Resul, yerel saatle 06:45 sularında hava saldırısı gerçekleştirildiği yönünde haber aldıklarını söyledi.

Resul, yaklaşık 20 dakika sonra olay yerine üç ambulansın vardığını ve sağlık ekiplerinin insanları sokakta boğulurken bulduğunu ifade etti. Resul ölü sayısını 67, yaralı sayısını ise 300 olarak verdi. Muhaliflerin haber ajansı ise hayatını kaybedenlerin sayısını 100’e çıkardı.

Suriyeli muhaliflerin çatı örgütü Ulusal Koalisyon, Han Şeyhun’a yönelik saldırının arkasında Suriye lideri Beşar Esad yönetiminin olduğunu savunarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne acil soruşturma çağrısında bulundu.

Şam rejimi, kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaları başından bu yana reddediyor. Ancak Birleşmiş Milletler ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü tarafından yapılan bir araştırma, hükümet güçlerinin 2014 ila 2015 arasında en az 3 kez klorin gazı kullandığını ortaya koymuştu.

SÖZCÜ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı