internet haber sitesi
Reklamı Geç

Meral Akşener'e 'HAYIR' Etkinliğinde saldırı girişimi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin muhalifleri arasında yer alan ve parti genel başkanlığına aday olduktan sonra ihraç edilen Meral Akşener, Kocaeli'de saldırı girişimi atlattı.

Meral Akşener'e 'HAYIR' Etkinliğinde saldırı girişimi
Meral Akşener'e 'HAYIR' Etkinliğinde saldırı girişimi admin
Haberin videosu için tıklayın!

Aydınlar Ocağı'nın Kocaeli Fuar Alanı'nda gerçekleştirdiği konferansta Akşener'in konuşması esnasında 40-50 kişilik bir grup bahçeyi bastı. Bu sırada söz konusu grup ile Akşener destekçileri arasında kavga çıktı. Kavgayı polis, biber gazı sıkarak ayırmaya çalıştı. Alana çok sayıda destek kuvvet gönderildi.

‘KENDİ ÇOCUKLARINIZI GÖNDERİN'

Polisler ve araya girenler, toplantıya saldıranların, Akşener'in bulunduğu alana girmesine engel oldu. Akşener yaşananlara tepki göstererek, olayları yatıştırmaya çalıştı. Akşener, "Başka anaların doğurduğu çocuklarla kabadayılık yapmak kolay. Gönderin kendi çocuklarınızı. Çoluk çocuğu iş peşinde, hepinizin çoluk çocuğu ballı maaşlar için AKP'lilerle yan yana. Bu garipleri ise yollayın buraya. Tutuklandıklarında da ortada bırakın. Ben sayın cumhurbaşkanının söylediklerini söylemeye başladım olay çıktı. Yaşasın ileri demokrasi. Siz hem Kara Fatma'nın torunlarısınız. Böyle yapın bakalım n'oluyor? 16 Nisan akşamı bütün bu zorbalıkların, baskıların karşılığı bu cesur insanlar, bu cesur kadınlar hayır diyecek, hayır diyecek. 80 milyon kere hayır diyecek" dedi.

Olay anı kameralara yansıdı:

MHP'Lİ MUHALİFLERE SALDIRILAR ARTIYOR

Akşener'den önce de, bir diğer MHP'li muhalif Sinan Oğan Bahçeşehir Üniversitesi'nde konuşma yaptığı esnada saldırıya uğramış, ardından İstanbul'daki bir başka toplantıda da otomobilinin lastikleri kesilmişti.

'TÜRKİYE'NİN DEĞİL SANDALYELERİN BEKASI OYLANACAK'

Meral Akşener'in Kocaeli'deki konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

"16 Nisan akşamı Türkiye'nin bekasının oylandığı söyleniyor. Bu bekanın ne olduğunu kimse anlatmıyor. Biliyoruz ki sandalyelerin bekası oylanacak. Ama diğer taraftan 150 yıllık geçmişi olan parlamenter demokratik sistem, 94 yıllık uygulaması olan parlamenter sistem oylanacak. OHAL şartlarında gidiliyor. Kocaeli her birinin bir kitap okuduğu, aydın ve münevver insanların yaşadığı bir şehirdir. Onlar bilir ki demokrasinin olmazsa olmazı milli iradenin tecellisidir. Milli iradenin tecellisi seçimdir."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı