internet haber sitesi
Reklamı Geç

Poklonskaya: Bugün referandum olsa, Rusya'ya bağlı kalmak için Kırım'ın tamamı 'evet' der

Eski Kırım Başsavcısı ve Duma vekili Natalya Poklonskaya, Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasının 3. yıldönümü çerçevesinde yaptığı açıklamada, bugün bir referandum daha yapılsa yarımada sakinlerinden yüzde 100 oranında evet oyu geleceğinden emin olduğunu söyledi.

Poklonskaya: Bugün referandum olsa, Rusya'ya bağlı kalmak için Kırım'ın tamamı 'evet' der
Poklonskaya: Bugün referandum olsa, Rusya'ya bağlı kalmak için Kırım'ın tamamı 'evet' der admin

Sputnik'e konuşan Poklonskaya "Bugün referandum olsa eminim Kırımlılardan yüzde 100 oranında evet oyu gelir. Herkes daha önce (Ukrayna) hükümet nedeniyle üzerinde görülmemiş bir endişe hissediyordu. Sonunda kendilerini evlerinde hissedebildiler" dedi. Kırım, 16 Mart 2017'de referandumda edinilen yüzde 96.77 oranında evet oyuyla Rusya ile bağlanmıştı.

‘KIRIM 3 YILDIR GELİŞİYOR'

Kırım'ın son üç yılda ekonomik, siyasi, hukuki ve toplumsal açıdan hedeflerini gerçekleştirebildiğini belirten Poklonskaya, yarımadanın geliştiğini söyledi. Poklonskaya, "Bu gelişim gözle görülür düzeyde. Yeni meyve bahçeleri, üzüm bağları yapılıyor. Bunlar Ukrayna döneminde bitirilmişti. Yollar tamir ediliyor, havalimanı, Kerç Köprüsü inşa ediliyor" ifadelerini kullandı.

POKLONSKAYA'DAN BATILI POLİTİKACILARA: CAHİLLER

Poklonskaya, Kırım'ın Rusya ile bağlanmasını ilhak olarak tanımlayan Batılı politikacıların cahilliğini gösterdiğini söyledi.

Poklonskaya "Kırım, hukuki bir şekilde Rusya'ya geri döndü, bu ifadelerle cahilliklerini gösteriyorlar. Kırımlılar hiçbir devrim, savaş, kanlı politika olmadan kendi kararlarını verdiler. Burada ihlak söz konusu değil, bu doğru değil" dedi.

‘YAPTIRIMLAR, KIRIM'I ZİNDE TUTUYOR'

Batılı ülkelerin yaptırımlarının Kırım'ı zinde tuttuğunu söyleyen Poklonskaya, yaptırım uygulanan kişileri daha aktif çalışmaya sevk ettiğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı