internet haber sitesi
Reklamı Geç

Hakkari Şemdinli'de karakola bombalı saldırı

Şemdinli'de Durak Karakolu'na bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 10'u asker şehit olurken 8 sivil de hayatını kaybetti.

Hakkari Şemdinli'de karakola bombalı saldırı
Hakkari Şemdinli'de karakola bombalı saldırı admin

Şemdinli'de Durak Karakolu'na bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 10'u asker şehit olurken 8 sivil de hayatını kaybetti.

Patlamadan hemen sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralılar ise Şemdinli ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Hakkari Şemdinli'de meydana gelen saldırıya ilişkin "10'u asker 18 şehit" ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin Hakkari Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı;

"Şemdinli Durak Karakolu'na bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda yaklaşık 5 ton olduğu değerlendirilen patlayıcılar kullanılmış" denildi.

Valilik açıklamasında, "09.10.2016 günü saat 09.45 sıralarında Durak 2. Hudut Bölüğü önünde jandarma birlikleri tarafından her gün 24 saat esasına göre yapılan yol denetim ve arama noktasına kontrolsüz olarak yaklaştığı tespit edilen kamyonete 'dur' ihtarı yapılmış, aracın durmaması üzerine ateş açılmış ancak etraftan BTÖ mensuplarınca da taciz atışı yapılarak dikkatin oralara da yönelmesi üzerine kamyonet nizamiyeden girme niyetini gerçekleştirememis ve yaklaşık 5 ton olduğu değerlendirilen patlayıcıları infilak ettirmiştir. İlk belirlemelere göre maalesef 9 askerimiz şehit olmuş 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 11'i asker 27 yaralımız askeri helikopterlerden de yararlanmak suretiyle civardaki daha donanımlı hastanelere sevk edilmektedir. Bölgedeki terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için hava destekli komando birliklerinin geniş çaplı operasyonları devam etmektedir. Bütün milletimizin başı sağolsun" ifadelerine yer verildi.

 

TSK'dan yapılan açıklamada,"Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye BTÖ mensubu teröristlerce sabah 09.45’te bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş; saldırıda ilk alınan bilgiye göre maalesef 8 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz"

 

387 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun olduğu bölgeye teröristlerce yapılan bombalı saldırının ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "4 Ağustos 2016'dan bugüne Hakkari'de 387 bölücü terör örgütü PKK mensubu etkisiz hale getirilmiştir" denildi. 

YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Hakkari'deki Durak karakoluna yönelik terör saldırısıyla ilgili, Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi. Yasağın, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, yaralılar ve hayatını kaybedenlere ait görüntü ve görselleri kapsadığı kaydedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı