internet haber sitesi
Reklamı Geç

CHP Milletvekili Ahmet Akın: Anayasa değişikliği bir yıkım projesidir

Teklif edilen anayasa değişikliği; Cumhuriyetle ve cumhuriyetin kazanımları ile sorunu olanların ve Lozandan bu yana Türkiye’de gözü olanların ortak yapımı bir projedir.

CHP Milletvekili Ahmet Akın: Anayasa değişikliği bir yıkım projesidir
CHP Milletvekili Ahmet Akın: Anayasa değişikliği bir yıkım projesidir admin

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’dan anayasa değişiklik teklifine sert tepki. Akın TBMM’de yaptığı konuşmada getirilen değişiklik teklifini Türkiye Cumhuriyetinin yıkım projesi olarak tanımladı. Ahmet Akın şöyle konuştu; “Cumhuriyet halk egemenliğidir. Özgürlüktür, bağımsızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti güçler ayrılığı üzerine inşa edilmiş çağdaş, laik ve hukukun üstünlüğüne dayalı bir rejimdir. 

Türkiye Cumhuriyetinin bu özelliklerini ortadan kaldıracak anayasa değişikliği bir yıkım projesidir. Cumhuriyetle ve cumhuriyetin kazanımları ile sorunu olanların ve Lozandan bu yana Türkiye’de gözü olanların ortak yapımı bir projedir. 

Lozanı reddedip, sevr özlemi içerisinde olanların, bu millete özgürlüğü, demokrasiyi çok görenlerin projesidir.

Milletten aldığı temsil yetkisini bir kişiye teslim etmek için yanıp tutuşanların projesidir. 

Bu iddia edildiği gibi yerli ve milli değildir. Aynısını, benzerlerini tarih dünya coğrafyasının çeşitli yerlerinde diktatörlük adı altında çok gördü.
Yerli ve Milli bir rejim arıyorsanız sarılacağınız tek rejim Atatürk ve kahraman arkadaşlarının öncülüğünde savaş alanlarında kurulan modern Türkiye Cumhuriyetidir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı