internet haber sitesi
Reklamı Geç

MSB'dan açıklama: S-400’ün intikaline başlandı

Milli Savunma Bakanlığı, S-400’lerin Türkiye’ye intikaline bugün itibarıyla başlandığını duyurdu.

MSB'dan açıklama: S-400’ün intikaline başlandı
MSB'dan açıklama: S-400’ün intikaline başlandı admin

Bakanlık, konuya ilişkin resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin tedarik sözleşmesi 11 Nisan 2017’de imzalanmıştır. Sözleşme kapsamında S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başlamıştır.” dedi.

DOLAR/TL YÜKSELDİ

S-400 teslimatının başladığına ilişkin haberlerin ardından 5,68 civarında olan dolar/TL kuru, 5,70 seviyesine yükseldi.

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı da (SSB) S-400 sistemi teslimatının ilk aşamasının bugün Ankara’ya inen ilk uçakla başlatıldığı bildirildi.

SSB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında Başkanlık ile Rosoboronexport/Rusya Federasyonu arasında imzalanan sözleşme çerçevesinde S-400 sistemi teslimatının ilk aşaması bugün Ankara’ya inen ilk uçakla gerçekleştirildi.

Sisteme ait parçaların teslimatlarına gelecek günlerde devam edilecek. Sistem bütünüyle hazır olduktan sonra ilgili makamların belirleyeceği şekilde kullanımına başlanacak.

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı