internet haber sitesi
Reklamı Geç

Binali Yıldırım raporlar yok demişti ama Sayıştay yaptığı açıklamayla raporları doğruladı!

Sayıştay Başkanlığı, İmamoğlu -Yıldırım ortak canlı yayınında, AKP'nin adayı Yıldırım'ın 'okumadım' dediği raporlara ilişkin açıklama yaptı.

Binali Yıldırım raporlar yok demişti ama Sayıştay yaptığı açıklamayla raporları doğruladı!
Binali Yıldırım raporlar yok demişti ama Sayıştay yaptığı açıklamayla raporları doğruladı! admin

Sayıştay Başkanlığı, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın önce olmadığını iddia ettiği ardından da okumadığını söylediği raporlara ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada “TBMM’ye, belediyelere ve ilgili kamu idarelerine gönderilen raporlar yıllık hesap ve işlemlerin denetimi sonucunda hazırlanan mali denetim raporları olup, söz konusu raporlarda yer verilen bilgiler esas alınarak kurumlar hakkında kamu zararına neden olunduğuna ilişkin değerlendirme yapılması söz konusu olamaz” dendi.AKP adayı Binali Yıldırım ile YSK kararıyla mazbatası iptal edilen CHP’li Ekremİmamoğlu‘nun katıldığı açık oturumda Yıldırım’ın “Okumadım’ dediği Sayıştay’ın İstanbul için hazırladığı rapor bir kez daha gündeme gelmişti. 

Sayıştay, İmamoğlu’nun iddialarına dair açıklamada bulundu. Açıklamada şunlar kaydedildi: 

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Ekrem İMAMOĞLU’nun 16/6/2019 tarihinde gerçekleştirilen televizyon programında ve sosyal medya (Twitter) hesabında Sayıştay Raporlarını dayanak göstermek suretiyle gerçeklerle bağdaşmayacak şekilde usulsüzlük yapıldığı iddiasında bulunarak kamunun zarara uğratıldığı değerlendirmesinde bulunmuştur. Söz konusu değerlendirmelere ilişkin olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
 
Sayıştay kamu idarelerinin hesaplarını denetlemekle görevli olup, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin denetim raporlarını TBMM’ye ve belediyelere ilişkin denetim raporları ise belediye meclislerinde görüşülmek üzere belediyelere gönderilmektedir. Bu çerçevede 2017 yılı hesaplarının denetimine ilişkin Denetim Raporları TBMM’ye ve ilgili idarelere gönderilmiştir.

“DEĞERLENDİRME YAPILMASI SÖZ KONUSU OLAMAZ”

TBMM’ye, belediyelere ve ilgili kamu idarelerine gönderilen raporlar yıllık hesap ve işlemlerin denetimi sonucunda hazırlanan mali denetim raporları olup, söz konusu raporlarda yer verilen bilgiler esas alınarak kurumlar hakkında kamu zararına neden olunduğuna ilişkin değerlendirme yapılması söz konusu olamaz.

Her şeyden önce Sayıştay raporlarında, iddia edildiği gibi, İBB tarafından bazı  sivil toplum kuruluşlarına yardım yapıldığına ilişkin herhangi bir değerlendirme bulunmamaktadır. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İSKİ ve İETT’nin 2017 yılı hesap ve işlemlerine ilişkin denetim raporunda, tespit ve öneriler çerçevesinde olumlu görüş verildiği açıkça belirtilmiş olup, muhasebe ve  kayıt sistemine ilişkin bazı bulgular ile bunlara ilişkin önerilerde bulunulmuştur..

Gerek yapılan konuşmada geçen, gerekse Twitter hesabında ifade edilen hususların hiçbirisi ifade edildiği gibi “usulsüzlük” veya “kamu zararı” sonucunu doğrudan işlemler değildir.

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı